Nyt

NYT! 
Grundet restriktionerne, som har ramt os alle i mange sammenhænge er der nu oprettet en ny gruppe på vores hjemmeside – www.vejstrupvalgmenighed.dk 

Det der tidligere hed ” Præstens klumme ” hedder nu ”Søndagens prædiken og gudstjeneste”.

Retninglinier for det kirkelige arbejde

Landet biskopper har netop udsendt nye retningslinjer for det kirkelige arbejde, og de har desuden valgt at aflyse forårets konfirmationer rundt om i landet.
Vejstrup Valgmenighed følger naturligvis de vejledninger og anbefalinger, som gælder i det øvrige samfund – og i dette tilfælde de andre kirker omkring os. Derfor er alle Vejstrup Valgmenigheds aktiviteter aflyst de næste 2 uger pga. risiko for Corona-smitte. Vi vil løbende opdatere vedr. aflysninger – følg derfor vores Hjemmeside.

Meld jer også gerne til vores Nyhedsbrev, hvis I ikke allerede modtager det. Tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ud over alle de formelle foranstaltninger er det vigtigt at være opmærksomme på hinanden, og vi opfordrer til, at alle tænker over, hvem der lige nu sidder isolerede hjemme, og måske trænger til en håndsrækning med indkøb mm.

I er også velkomne til at ringe til Anders C. eller Lone Arntzen, så vil de gøre, hvad de kan for at hjælpe eller organisere hjælp.

I finder Biskoppernes vejledning nedenfor.                                                                                                                                                      Menighedsrådet

OPDATERET VEJLEDNING FRA BISKOPPERNE onsdag den 18.03

Regeringens nye tiltag, der blev præsenteret i går, har også stor betydning for kirkerne.
Biskopperne arbejder tæt sammen med Kirkeministeriet for at håndtere situationen.
VI opfordrer alle til at tage ansvar for at bryde smittekæderne.
Læs og følg nedenstående – og pas på jer selv og hinanden:

Folkekirken skal på lige fod med andre offentlige institutioner holde sine lokaler helt lukkede for offentligheden.
Det gælder både kirker, sognegårde, uddannelsesinstitutioner og andre lokaler i folkekirken.

Kirkelige handlinger som dåb og vielser kan gennemføres, men de skal overholde kravet om, at højst 10 personer inklusive præst og kirkebetjening må deltage. I langt de fleste tilfælde forventes dåbsforældre og brudepar derfor at ønske handlingen udsat, hvilket er vores og Kirkeministeriets anbefaling.

Begravelser og bisættelser i folkekirken skal ikke overholde en fast deltagergrænse på i alt 10 personer, men der må maksimalt tillades adgang for 1 person pr. 4 kvm gulvareal i kirkens skib. Det betyder, at der maksimalt må være adgang for 50 personer, hvis kirkens skib har et areal på 200 kvm. Der skal samtidig tages højde for kirkens indretning, således at der kan holdes afstand, og at krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne overholdes. Det vil sige, at der skal være en realistisk vurdering af, hvordan der kan holdes den nødvendige afstand under hensyn til siddeareal og kirkebænke mv. Vi opfordrer til, at der er så få deltagere som muligt. Dette er menighedsrådets ansvar sammen med provst og præst at foretage en lokal vurdering og meddele det præcise antal max deltagere med opslag på kirkedøren.
Kirketjener/graver og præst skal begge stå ved døren og sammen sørge for, at kun det fastlagte antal deltagere får adgang til kirken.

Biskopperne peger på under den nuværende epidemi undtagelsesvist at anvende begravelsesformen ”jordpåkastelse efter kremering”.
Vi opfordrer til, at de pårørende tydeligt skriver i dødsannoncer, at kun inviterede deltagere kan være sikre på at få adgang til kirkerummet i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen.
Når der gennemføres begravelser og bisættelser i folkekirken, og hvis der gennemføres dåb og vielser, skal der samtidig opsættes informationsmateriale fra Sundhedsstyrelsen om, at personer, der har symptomer på Coronavirussygdom, bør isolere sig i hjemmet, og om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd. Det skal desuden sikres, at folkekirkens medarbejdere overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god hygiejne og hensigtsmæssig adfærd. Endelig skal der så vidt muligt være vand og sæbe eller håndsprit tilgængeligt ved kirken.
Nøddåb og nødvielser kan fortsat foretages i private hjem. Følg sundhedsmyndigheders generelle anbefalinger i forbindelse med besøg i private hjem.
Alle konfirmationer udskydes til foreløbigt efter pinse, nye datoer fastsættes lokalt så hurtigt som muligt. Denne beslutning træffes nu for at give afklaring for både familier og ansatte.

 

Konfirmation i valgmenigheden

På grund af Coronavirus, må vi udsætte årets konfirmation. Den nye konfirmationsdato er

lørdag den 22. august kl. 10.

Med hensyn til undervisningstimer og den planlagte Berlintur vil I konfirmander og jeres forældre høre nærmere, når vi får kendskab til de næste ugers anbefalinger fra myndighederne.

I får særskilt besked, lige så snart vi har bare en smule overblik over, hvad der skal ske.

Elsemarie H. og Anders C.

 

Kære alle
I Vejstrup Valgmenighed følger vi de anbefalinger, der er kommet fra regeringen i forbindelse med Corona epidemien.

Det betyder, at vi udsætter vores generalforsamling d. 23.03.2020. Ny dato vil blive offentliggjort, så snart
situationen er så meget under kontrol, at vi fra myndighedernes side kan få grønt lys. Som det ser ud p.t., er det
helt umuligt at fastsætte datoer for de aflyste arrangementer.

Vores Gudstjenester vil også blive ramt af denne alvorlige situation - i
første omgang er Gudstjenesterne på følgende dage aflyst:

Søndag d. 15.03.2020 kl. 10.00
Søndag d. 22.03.2020 kl. 10.00

Med hensyn til Gudstjenesterne vil vi ved opslag på vinduet i kirkehuset, på hjemmesiden, udsendelse af Nyhedsbrev og i avisen
meddele, hvornårgudstjenesterne igen afholdes.

Pas godt på hinanden og jer selv - ikke kramme eller gi` hånd - vink og smil - det smitter ikke.
De bedste hilsner
Lene Isager

Udflugt i foråret Bogense 23. maj 
Se program, pris og tilmelding under "Det sker"

Generalforsamling / Årsmøde   Vejstrup Valgmenighed mandag d.23.marts kl.19.00

Palmesøndag er i år d. 5.april, men Palmesøndag d.21.marts 1875 er kirkens første fødselsdag, derfor ligger vores fødselsdagsfest/årsmøde altid i sidste halvdel af marts.
Vi fejrer de mennesker, som ville noget andet og mere med deres skole og tro end det var muligt at få i det samfund som var dengang. De satte handling og vilje bag ordene, de troede på en oplyst fremtid for de kommende generationer.
Derfor byggede de skole og kirke, også vores kirke.
Den skulle stå så længe der var mennesker, som ville udvikle den i den ånd den blev bygget og fylde den med alt det et menneskeliv til enhver tid er og som en menighed rummer af fællesskab, modsætninger, behov til at udfordre sig selv og sin tro - alene eller sammen med andre, behov for et sted hvor man kan være i eftertænksomhed, hvor ingen spørgsmål er for mærkelige. Et sted, hvor musik og ord fylder og giver mening for os alle.
Det er i hverdagen med hinanden vi bruger de rammer vi skaber på generalforsamlingen – det er på generalforsamlingen vi skaber de åbne rammer for fremtiden.
Vel mødt.
På menighedsrådets vegne, Lone Arntzen.

Ulrichs afskedsarrangement 28. oktober 2019

Ulrich og lone til forsiden

Se flere billeder under "Set og sket" 

Vinterudsmykningen til gravene er klar:
Der er mode og udvikling i tøjstil, byggestil, biler, havedesign – og i kirkegårdspynt!
Gravermedhjælper Henrik var på kursus i foråret og her ses det fine resultat! Jakob og Henrik har bundet gravpynt i værkstedet, i ly for regnen de første dage i denne uge. Nu mangler de bare en tørvejrsdag, så de nye buketter kan sættes på gravene og pynte der hele vinteren.

juleudsmykning Vejstrup 2Unavngivet

 

 

29. september 2019

IMG 20190929 104054

"Hvad sker der?"

IMG 20190929 105203

Markering af Anders Carlssons 10 år ansættelse

IMG 20190929 103932

Anders og nuværende formand Lone    

IMG 20190929 104321

Anders og ansættende formand Asta

Se flere billeder under "Set og sket"

Løvfaldskoncert

IMG 20190911 192253 

Den amerikanske violinist Ruthie Dornfeld og den danske guitarist og sanger Morten Alfred Høirup spillede en fantastik koncert med en blanding af nordisk og amerikansk folkemusik suppleret med egne numre i samme stil og i smukt pyntet kirke

 


De blå perler: 17. august kl. 9.00 - 21.00 Svendborg Forsamlingshus

blå perler 19 forside

Sangvært Arne Skovmann og pianist Kenneth Seholt
Dette års "Blå perler" var et meget velbesøgt arrangement. Pga vejret blev det holdt indendørs i forsamlingshuset.    

Har du problemer med åbning af skattemappen: klik her

 

Sommermøde i dejligt sommervejr og med besøg fra folkekirkens tværkulturelle samarbejde
se flere billeder uner "Set og sket"

sommer forside

sommer 1 

sommer 3

Ny udstiller i kirkehuset

Lisbeth Svensmark Hulgård er den nye udstiller i kirkehuset. Lisbeth underviser i seniorhøjskolen i Gudme, og derudover holder hun foredrag i hele landet. Hun har mange spændende emner i sit repertoire – ofte nogle selvoplevede – Lisbeth han mange interesser – Hun læser, maler, passer sin store have, hører musik m.m
Lisbeth kommer og fortæller om sine billeder søndag den 2. juni efter gudstjenesten kl. 10.00
Elsemarie Hoffmann 

Besøg fra Mexico

I slutningen af marts havde valgmenighedens konfirmander besøg af en gruppe dejlige, unge mexikanske udvekslingsstudenter Fra Mexico City. Besøget var formidlet af Christina Knappe, som er gymnasielærer på Svendborg Gymnasium og som er med til at planlægge og koordinere gymnasiets udvekslingsprogrammer i forbindelse med spanskundervisningen på stedet.

Vi spiste i kirken, og alle unge nød eftermiddagen med skøn dansk mad (smørrebrød ad libitum), spændende diskussioner og afslappet samvær og snak på kryds og tværs af sprog og alder.

IMG 1892Se flere billeder under "Børn og Unge" - konfirmandhold 2019


konfirmander 2019

Årets konfirmader 18. maj 2019

Konfirmandforestilling: "De 7 Dødssynder"
de 7 dødssynder 1

de 7 dødssynder 2   de 7 dødssynder 3
Konfirmander fortalte om De 7 dødssynder i tekst, sange og billeder 

 

 snuk forår 2017

 SNUK's Store Forårs koncert 7. maj med dirigenterne
Povl Balslev og Ulrich Klostergaard

var virkelig et skud ungdoms energi lige der, hvor vi trængte. Klassisk og Rytmisk korsang fra den allerbedste skuffe - en facinerende oplevelse bibragt tilhørerne af kompetente og livsglade - ja, livbringende unge mennesker og dirigenter. 

 

 

forside

"Vinger af Håb" blev en fantastisk strart af påskeugen. Kirkerummet genlød af dejlig sang og musik.

forside 2

Fantastiske sangere og musikere

Ny udstiller i kirkehuset

Foto af den maleriske Lotte Lamp 1

Lotte Lamp præsenterer sine billeder efter gudstjenesten 24. marts

Invitation til Irlandstur: se Nyhedsbrev

Orientering om Generalforsamling/ Årsmøde i Vejstrup Valgmenighed mandag d.25.marts 2019. Læs i nyhedsbrevet

Glimt fra Gotland
Gotland 1   Gotland 2    Gotland 3   Gotland 4

På tur med Vejstrup Valgmenighed til Koldinghus, Trapholt og Føns: se undet punktet "det sker" 1. juni

download 

Visionsmødet om bygge – og renoveringsplanerne for kirkehus, kirke og kirkegård den 13.januar 2019.

Som lovet på mødet ligger referatet nu her på hjemmesiden.
Kommentarer, spørgsmål og svar er, så vidt muligt, skrevet med de ord som deltagerne selv brugte og i den rækkefølge deltagerne meldte sig.
Ordstyrer var Herdis Iversen.
Referenter var Ida Wilcken og Elsemarie Hoffmann.
Læs referatet under punktet "Ordet er dit"

Ændring i menighedsrådet

Yao Bei har, siden 1.januar i år fået mange undervisningstimer om aftenen og har valgt at gå ud af menighedsrådet. Vi siger tak for den tid du har været med og ved at du fortsat gerne vil hjælpe, hvor du har mulighed for det.
Og, velkommen til vores 1.suppleant Esben Jensen er trådt ind i Yao Bei´s sted. 
Menighedsrådet.

 

Fællessangsaften med Opsang

fællessang nyopsang ny

                                                Gotland – historie, kultur, natur

Søndag d. 9. september drog 32 forventningsfulde mennesker mod Gotland på den tur, som var arrangeret af Vejstrup Valgmenighed/Lene Isager, og vi fik som overskriften siger hele pakken: historie, kultur, natur. Gotland er på størrelse med Fyn men mere langstrakt 174 km lang og 50 km bred på det bredeste sted. Når vi kørte, oplevede vi et meget foranderligt landskab. Midt på øen var rigtig god landbrugsjord, og vi så et par store landbrug og mange mindre med flokke af malkekvæg, meget fedekvæg og mange får. Jo længere vi kom både nord og syd på så vi meget skov – overvejende fyrreskov, og sydpå var landskabet præget af kilometervis af stengærder med mange flade sten i modsætning til de danske, som er opbygget af runde sten. Helt sydpå og nordpå dukker grundfjeldet op. Det består af kalksten, og den hårde klippe har overlevet tidens tand og står tilbage som ”rauker”- et imponerende syn.  Læs videre under punktet "Ordet er dit"

Gotland til forsiden     

 

Løvfaldskoncert

Løvfaldskoncert forsiden

Stemningsfuld koncert i kirken

   Ulrich Klostergaard                                                                                             Susanne Skov

 

Høstgudstjeneste hos Jens Åge Preisler, Vængemosevej 4, Skårup

høst 2018

blå perler

I forbindele med arrangementet fik Sangcenter Svendborg overrakt en Check på 20000 kr. til indkøb af højskolesangbøger. Fynske Bank var den glade giver. Sangbøger var indkøbt og lånt ud til "De blå Perler.

Sangcentecheck

 

 

Opsang sommerkoncert 18

Opsangs sommerkoncert 14. juni 2018

Koncert 
MidtVest Pigekor under ledelse af Dorte Bille gav en fantastisk koncert, hvor sang og klang fyldte kirkerummet
Mv1
Mv3   Mv4
Mv2
 
 
Fællesgudstjeneste 2. pinsedag i Oure præstegårdshave

      Fællesgudstj 3   Fællesgudstj 4   Fællesgudstj 2     Fællesgudstj 1

Konfirmander 2017-18            konfirmander 2018 1

Konfirmander 2017-18 

Landsårsmøde i Vallekilde 2. -3. juni: Program, oplysninger og tilmelding - se www.friegrundtvigske.dk

”Fynsk tradition & fornyelse i kirkens sang & musik” 

P4 Fyn 1   P4 Fyn 2

P4 Fyn 3

En fantastisk og givende begivenhed i Vejstrup Valgmenighed

En stemningsfuld aften ved temagudstjenesten

temagudstj forsideFine tekster om Måne og Sol, længsel, ydmyghed, beherskelse og overmod.
Inspirerende musik om månen