Nyhedsbrev

2022
Nyhedsbrev

16.1.2022

I dag, d.12.januar, er der fra sundhedsministeren givet grønt lys for at vi kan samles, næsten helt  som vi plejer – det er da værd at fejre!
Og det gør vi ved at invitere til ”Onsdagscafé – med indhold” i kirkehuset onsdag d.19.jan.
fra kl. 10.00 til 11.30.
Anders Carlsson, Asta Fjord og Herdis Iversen sørger for oplæg til en god samtale eller fortæller en historie til eftertanke.
For at så mange som muligt kan deltage, tilbyder vi transport frem og tilbage til dem, som ikke kan deltage på anden måde.
Vi serverer kaffe/te med en bolle undervejs og glæder os til dit selskab i denne første sammenkomst med færre restriktioner.
Prisen er 30 kr. for kaffen og de som ønsker kørsel betaler 20 kr. for at blive hentet og bragt.
Vil du være med? Så meld dig til senest tirsdag d.18. inden kl.12  Det er nødvendigt af hensyn til traktement og eventuel kørsel.
Herdis tager imod tilmelding og info på tlf.28 25 14 37 eller: mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Vi glæder os til at se jer. Anders, Asta og Herdis

Men, Halfdan Rasmussen har bedt om udsættelse!
Den 1.del af arrangementet om digteren Halfdan Rasmussen og hans digte, Vrøvlerier og Tosserier, programsat til d.18.januar kl.19 i Kirkehuset, er udsat til d.3.marts kl. 19.00 i kirkehuset.
Der vil komme information fra Anders Carlsson, André Isager og Steen Pilgaard Toft om dato for 2.del, så snart det er muligt.

 
27.10.2021

Kirkeården
Efteråret er her og farver naturen i gyldne og røde farver, det er så smukt.
Det er også nu alle de farverige dalia på kirkegården skal graves op og gemmes i præstens kælder for at sove vintersøvn.

Men det er også tid til at lægge den blomsterpragt, som forskønner kirkegården i foråret! Har du for mange løg og ingen steder at sætte dem, er der fint plads på kirkegården.

Vi har rigtig mange af de små påskeliljeløg og en del andre slags, som skal lægges dér, hvor vi har haft dalia og andre steder. Der er også plads til flere løg i Mindelunden.

Vores Lone ”graver” (Lone F.) kunne godt tænke sig, at vi i fællesskab lagde løg og samtidig fik en snak om alle de planer vi er ved at udvikle for kirkegården.

Har du lyst til at være med? Så ring til Lone F. på 2945 9363.
Hvor længe du vil være med bestemmer du selv – hvilken dag snakker du med Lone om – noget varmt at drikke med en bid brød til er der også.

Kan du bedst en lørdag, ringer du til Lone A. på 4025 5382, så kan vi være sammen om at lægge løg efter Lone F.s anvisning.
Håber vi ses.
Med farverige efterårshilsner. Lone F. og Lone A.

Opsang

En Stemme i Koret.
Vores kor, OPSANG, som har hjemme i kirken og styres med fast og venlig hånd af vores organist, Frey Klarskov, er kommet godt i gang efter den lange ufrivillige pause.
I forbindelse med aftengudstjenesten d.24. okt., præsenterede vi for første gang noget af det vi har øvet på siden sidst i august.
Det var en dejlig oplevelse, som giver lyst og energi til at arbejde videre med vores repertoire, som spænder vidt fra rytmiske sange, salmer, til alt fra højskolesangbogen og hvad Frey ellers finder frem.
Jeg nyder at være én af stemmerne i koret, det er dejligt at blive udfordret på rytme og harmonier og at lære mere sammen med de dejlige sangfugle i koret.
Lige for tiden er jeg, ind imellem, en slags tenor i koret, men en rigtig mandsstemme er nu meget bedre på den plads, så kom frit frem, vores standhaftige og velsyngende mænd savner ligesindede kollegaer.
Har du lyst til at være med, så kom, du er så velkommen. Prøv det af, der er plads til flere, både mænd og kvinder, øvede såvel som sådan nogle som mig, der ikke kan noder, men bare nyder at synge – vi øver torsdag i lige uger fra kl. 19 til kl. 21.
Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte Frey på 22352231 eller Lone A. på 40255382.
Med sangerhilsen fra OPSANG.


6. 10.2021

Vores dygtige graver, Lone, har som mange nok har lagt mærke til haft travlt - jeg kan ikke mindes at have set hækkene på kirkegården været klippet så smukt. Lone har haft god hjælp af Lars Rasmussen til dette - tak til jer begge.
Julen nærmer sig, selv om det er svært at forstå, og dermed kommer også det næste større projekt på kirkegården - granlægning.
Til dette projekt søger vi frivillige, som har lyst og tid til at hjælpe Lone med dette store men også spændende stykke arbejde. Kontakt Lone Feldingbjerg eller undertegnede - vi ser frem til jeres tilbagemelding.

I samme forbindelse vil jeg gene give lidt info om nogle af de spørgsmål, vi stiller os selv for øjeblikket. 
Hvordan kan vi, som betegner os selv som grøn kirke være medvirkende til et bedre klima?
Kan grandækningen gøres smukkere på en mere miljøvenlig måde?
Kan vi erstatte buketter, som alligevel ikke står ret længe med en løsning , som er lang mere miljøvenlig og som samtidig ser smukkere ud meget længere? 

Gode ideer fra jer modtages gerne, Ideer, som kan være med til at sikre et bedre miljø for kommende generationer. 

Hvis noget af dette skal gennemføres, kræver det en dialog med hver enkelt gravsteds ejer og samtidig en  opdatering på fremtidige legataftaler.

Disse tanker arbejdes der videre med og I vil selvfølgelig løbende blive orienteret. 

OBS! Har man ikke nået at melde sig til Høstfrokosten på søndag, kan det nås endnu - kontakt undertegnede på tlf. 4040 2646.

Bedste hilsner
Lene

 
31.8.2021
Årsmøde
Ændret dato for tilmelding til Årsmødet i Rødding og Bovlund Frimenigheder d.25. og 26. september.
Var det noget med en weekend fyldt med gode oplevelser? ( Eller måske bare den ene dag?) Historiske steder, smuk natur, dejlig musik, fællessang, lækker mad og det gode møde med kollegaer fra landets andre valg – og frimenigheder, foruden sidste nyt fra Frie Grundtvigske, debat om alt det vigtige der er i støbeskeen fra politisk hold og som har meget stor betydning for vores fremtid – og ikke mindst, søndagens skønne festgudstjeneste! Årsskriftet ligger i våbenhuset og i kirkehuset. I det kan du læse det fulde program. Der er sidste frist for tilmelding d.14. september til undertegnede på tlf. 40255382- har du spørgsmål, hjælper jeg gerne. Samkørsel kan organiseres. Håber vi ses.
Lone Arntzen
 
19.08.2021
Emne: Arbejdsbier/dage
Graver, formand og kirkeværge vil så gerne forskønne kirke, kirkegård og kirkehus sammen med lige netop dig/jer og inviterer derfor til: Fælles inspirations – og arbejdsdage i september:
 
Fredag d.3. kl. 9.00 begynder vi med fælles morgenbord og fordeling af opgaver. Teoretisk set bliver vi ved til kl.16, men hvor længe man har tid og lyst bestemmer man jo selv, bare vi ved det lidt på forhånd af hensyn til forplejningen. Vi bliver nemlig også forkælet af næstformand Elsemarie Hoffmann, som er dagens helt udi det kulinariske og forsyner os med mad og drikke dagen igennem.
 
Lørdag d.4. færdiggør vi projekterne og rydder op fra kl.14 til kl.17, selvfølgelig også med kaffe/te og en bid brød til.
 
Opgaverne er følgende (der kan komme flere til): Indendørs: Pudse sølv - og messingtøj. Rense betræk på stolene i kirkehuset (er der nogen som har en damprenser vi må låne?). Rengøring i kirkehus, inklusiv vinduespudsning. Vinduespudsning i kirken. Trappeopgang og pulpitur har brug for en kærlig hånd. Kapellet har brug for rengøring Ude. Klip af lindetræernes ”Fodposer” + det som gror ved trappen ned til vejen fra kirkedøren. Kirkedørene skal have olie. Materialepladsen + Lunden; der skal klippes nogle buske og andre skal fjernes. Stien rundt om plænen skal skuffes og rives, Forslag til nemmere løsning modtages gerne. Er der nogen som kan – og vil – fotografere alle gravstene i Lunden, så de kan indgå i et register over nedlagte gravsteder? Vi er ved at knytte data til dem vi kan få oplysninger på. Fjerne sten/grus på de yderste gange mod øst på kirkegården – der skal sås græs. Vi håber I vil være med i nogle af opgaverne. Det er hyggeligt, effektivt, godt og meget sjovere, når vi er mange om opgaven. Tilmelding, senest d.1.sept. til Lone ”Graver”: 29459363. Lene Isager: 40402646 Lone A., (efter d. 29.august) på 40255382.
 
4. august 21

Kære alle
Husk månedssang i morgen onsdag kl. 17 -sangvært Lone Arntzen. 

Sensommervandring  Onsdag d. 18. august kl. 15.30                          

Vandretur for kirkerne i den gamle Gudme kommune. Vi starter med andagt i Vejstrup  Kirke,

Kører derefter til Bjergagervej, hvor bilerne parkeres og går ad stien til Skårupøre Vingård.

På vingården spiser vi medbragte madpakker og får et glas vin. Turen sluttes på Bjergagervej.

Undervejs skal vi selvfølgelig også synge.

Vær opmærksom på tidspunktet i kirkebladet er forkert.

Lene

8.6.2021
Generalforsamling Regnskab
Det reviderede og revisorpåtegnede regnskab kan fås ved henvendelse til formand, Lone Arntzen. Lone kan nåes på: Mobil: 40255382 Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


3. juni.2021

Generalforsamling d. 14.6.2021 kl. 19.00

Meget har i det forløbne snart halvandet år været udsat eller aflyst. Således også vores generalforsamling, som igen måtte udsættes grundet forsamlingsforbuds reglerne. Men nu kan vi se frem til endelig at få den afholdt mandag d. 14. juni kl. 19.00.

Der er stadig restriktioner, afstandskrav og antallet af personer, der skal overholdes og derfor har vi taget beslutningen - nemlig at holde Generalforsamlingen i auditoriet på Vejstrup Efterskole.

For at få adgang skal man fremvise Corona pas og bære mundbind, når man bevæger sig rundt.

Dagsorden og indkomne forslag kan ses på hjemmesiden www.vejstrupvalgmenighed.dk. fra mandag d. 7. juni.

Indkaldelsen har været i Fyns Amts Avis d. 11. maj, samt været på hjemmesiden siden samme dato. Fra d. 28.4 har det stået på opslagstavle i kirke og kirkehus.

Hvis I har kendskab til nogle medlemmer, som ikke er på nyhedsbrev, så venligst informer dem om tidspunktet, tak.

På vegne af menighedsrådet

Lene


Det sker ikke kun i Svendborg -

Tirsdag d. 15. juni kommer det populære MaMu arrangement til Vejstrup. Temaet er Mad og Musik - deraf navnet MaMu.
I præstegårdshaven spiller musikerne Povl Balslev, Morten Øberg og Mads la Cour og fra Byens Gårdbutik kommer Anne Hjortenberg og Suanne Busse med mad svarende til et let aften måltid, lokale drikkevarer kan købes på stedet. Aftenen krydres med historien om Vejstrup Valgmenighed fortalt af Anders Carlsson.

Billetter til kr. 100.- købes på hjemmesiden " Byens Gårdbutik" under menuen " Varekategorier". Print og medbring ordrebekræftelsen.

Husk påklædning efter vejret.Udflugt
Kære alle
Vores organist, Frey er kustode på Carl Nielsen museet i Nr. Lyndelse. Han stopper jobbet på museet med udgangen af juni måned. Frey har inviteret til et besøg på museet, hvor han vil fortælle om Anne Marie og Carl Nielsen. Der er også her restriktioner m.h.t. antal, så først til mølle princippet gælder her.
Vi vil køre i privat biler og medbringe madpakke, Valgmenigheden sørger for kaffe og kage. Frokost og kaffe kan indtages på stedet.
Turen foregår tirsdag d. 22. juni — hvis der er biler nok.
Afgang fra kirkehuset kl. 10.00
Forventet hjemkomst senest kl. 15.45
Entre kr. 25
Hvem vil med? Hvem vil køre? Hvem vil bage?
Tilbagemelding til undertegnede på
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
eller 40402646
Man skal nedbringe coronapas .Husk også at I skal bære mundbind , når I bevæger jer rundt

21. maj
Konfirmandindskrivning I Vejstrup Valgmenighed Torsdag d. 3. juni kl. 19.00
Vi mødes til en uformel snak om, hvad konfirmationsforberedelsen hos os blandt andet indeholder. Sang og musik. Kunstprojekter. Små og store spørgsmål diskuteres. Teaterprojekt. Overnatning i kirken med spisning og gode film. Fortrolighed med gudstjenesten og kirkerummet. Deltager på skift i det praktiske i forbindelse med en gudstjeneste. Konfirmandtur til spændende egne af Danmark med overnatning. Eftermiddagsture i nærområdet. Dannelsestur til udlandet. ...om tro, engagement og dannelse! også i forhold til mødet med andre religioner, f.eks. buddhisme, jødedom og islam.
Mødested: Kirkehuset, Brudagervej 6, 5882 Vejstrup
Har du spørgsmål ring til præst Anders Carlsson 404705919 eller Næstformand Elsemarie Hoffmann 6027 7373
Husk også at I skal bære mundbind , når I bevæger jer rundt i kirkehus
 
Arbejdsdag
Sommeren er på vej – imellem regnbygerne skinner solen og alt er så fint. Med sommeren kommer også årets Sommermøde, det er søndag d.20.juni kl.14. Hvis vejret tillader det, vil vi rigtig gerne holde sommermødet i Lunden, men efter en lang, våd og blæsende vinter, trænger Lunden til en meget kærlig hånd, eller mere rigtigt, mange hjælpende hænder, derfor vil vi gerne invitere til: en hyggelig arbejdsdag fredag d.11.juni fra kl.8.30 til ca. kl.14. Som altid, begynder dagen med fælles morgenmad, der er frokost kl.12 og vi slutter med kaffe/te og kage, mens vi beundrer dagens gode præstation. Vil man gerne give en hånd med, enten i Lunden eller med mad og drikke, men ikke kan være der hele dagen, er et par timer også fint, bare I lige giver mig besked. Vores graver, Lone Feldingbjerg, som er fuld af gode ideer - også på kirkegården, glæder sig til at lære endnu flere af os at kende og til at dele tankerne omkring kirkegården med os. Med de bedste hilsner 2 x Lone.
Tilmelding på 40255382 inden d.9.juni.
Lone A.
Husk også at I skal bære mundbind , når I bevæger jer rundt i kirkehuset / kirken.
 
19.maj

Månedssang Hurra — så må vi igen synge i kirken.
Derfor starter vi også op igen med månedssang efter en meget lang sangfri periode. Det er som tidligere den første onsdag i hver måned begyndende onsdag d. 2. juni kl. 17—18.
Karen Rosenberg er sangvært og vi glæder os meget til at synge de sange, hun har valgt ud til den første månedssang
Velkommen til jer alle
Andre`

6. maj

Genåbningen af det danske land giver nu mulighed for, at vi kan genoptage vore Gudstjenester med næsten samme indhold, som en gudstjeneste nu en gang skal have og som betyder så meget for os.

Vi skal selvfølgelig stadig passe på og tage hensyn til hinanden. Det betyder, at vi deler gudstjenesterne op – når vi fælles synger med på alle salmer - ja, så er der ikke altergang. Det er så længe siden, vi har sunget med, så de næste 4 gudstjenester bliver uden altergang men med masser af fællessang. Vi har også vedtaget, at vi sidder ned, når vi synger også under den sidste salme for at minimere smitterisikoen.

Det er stadig sådan, at vi bærer mundbind, når vi bevæger os rundt i kirken samt holder god afstand til hinanden

Fællessangen uden for kirken inden vi går ind, vil altså ikke mere finde sted.

 Søndag d. 9. kl.10.        5.søndag efter påske                      Prædikant: Anders Carlsson

Torsdag d.13. kl.10.       Kristi Himmelfart                             Prædikant: Anders Carlsson

Søndag d.16. kl. 10.       6.søndag efter påske                      Prædikant: Anders Carlsson

Søndag d.23. kl. 10.       Pinsedag                                           Prædikant: Anders Carlsson

Mandag d.24. kl.10.      2.Pinsedag m. altergang                 Prædikant: Anders Carlsson

 Søndag d. 30. maj kl. 11.00    

Midsommerfejring og Fællesgudstjeneste med de fynske Fri – og Valgmenigheder i Sdr. Nærå.
Efter gudstjenesten er der fælles frokost, hvorefter majstangen rejses på plænen foran kirken og der er kaffe/te, sang, dans og leg.
Fra start kl.11 til slut ca. kl. 14.30 er der masser af dejlig musik.
Det er nødvendigt med tilmelding af hensyn til plads i kirken og den efterfølgende frokost.
Tilmelding til Elsemarie Hofmann på tlf.60277373, som også kan hjælpe med koordinering af transport til Sdr. Nærå.

20. april
Mange ved det godt, men der er nok nogen som har undret sig over, hvad der mon skal ske på den der nøgne mark, hvor der før har været juletræer og hvor man nu fjerner resten - og hvordan er det lige med stilen i  præsteboligens have med de smukke roser? 
Det er der nu mulighed for at få opklaret. Stifter af, formand for Rosariet - og vores præst, Anders Carlsson inviterer til rundvisning og opklaring af mysteriet. Mvh. Menighedsrådet.
 

Rundvisning i rosenhaven.

Den 1. februar skulle jeg have fortalt om de spændende planer for rosariet i Vejstrup ved vores Kulturcafé i Kirkehuset. Restriktionerne forhindrede dog arrangementet, ligesom stort set alle andre aktiviteter i samfundet er blevet udsat.

Nu er foråret dog så vidt fremskredet, at vi godt kan arrangere en udendørs præsentation af rosarie-projektet.

Vi mødes ved Kirkehuset onsdag den 28. april kl. 16.30. Herfra går vi op til rosariet, hvor jeg vil fortælle om planerne.

Tag gerne udendørstøj og -fodbeklædning (tilpasset vejret) på til rundvisningen, som er berammet til 1 time.

Alle er meget velkomne.

26. marts

Påsken er lige om hjørnet!
Det er den tid, hvor vi i kirken oplever den største højtid og det helt store drama, hvor alle følelser er i spil.
Det begynder med den førstkommende søndag Palmesøndag kl. 10, over Skærtorsdag kl.17.00, Langfredag kl.17.00, Påskedag kl. 10.00 og anden Påskedag kl. 10.00.

Vores gudstjenester á ½ times varighed foregår stadig uden fællessang og efter reglerne om 7,5 m2 pr person = max 25 deltagere på anviste pladser i kirken, foruden kirkebetjeningen.

Men 10 – 12 minutter før gudstjenestetid, kan vi mødes udenfor kirken og synge med på en enkelt salme.

Påskedag afholder vi 2 gudstjenester:
Den første kl.10.
Den anden kl. 11.

Der er ikke tilmelding, men kommer der flere end 25 til gudstjenesten kl.10, har de resterende mulighed for at deltage kl.11.
I ventetiden kan man nyde en kop kaffe eller te i kirkehuset eller udenfor, eventuelt gå en kort tur i forårssolen.

Glædelig Højtid. På vegne af ansatte og menighedsråd, Lone A.

15. marts

Gudstjenester igen!

Marias Bebudelse den 21. marts er den første højtid, vi måtte aflyse for et år siden, da kirkerne lukkede ned på grund af de restriktioner, vi nu kender så godt.
Men der er lys forude. For vi begynder søndagsgudstjenester á 30 minutters varighed på Marias Bebudelsesdag søndag den 21. marts kl. 10.00, og fortsætter med gudstjenester på de tidspunkter, der står bagest i det nys udkomne kirkeblad.

Lige nu er der ingen ændringer i restriktionerne, og smittetallene er der stadigvæk ikke helt styr på.
Derfor skal vi huske at passe godt på hinanden og være meget opmærksomme på at overholde afstandskravene.

Vi må stadig kun være 24 deltagere + kirkebetjeningen i kirken, og gudstjenesterne må max. vare 30 min..

Der vil ikke være altergang, og vi må nyde ord, musik og salmesang uden selv at synge med.
Og så får vi alligevel mulighed for at synge i fælles kor, idet vi inden gudstjenesten, kl. 9.50, samles udenfor kirken. Her vil vi i fællesskab synge en salme, som hører til helligdagen/søndagen. Også uden for overholder vi afstandskravene, så alle kan føle sig trygge.


5. marts

Kære alle
Til orientering har vores nye graver, Lone Feldingbjerg Nielsen træffetider som følger:
Mandag - torsdag kl. 9.00 - 14.00
Lone´s tlf. nr. 2945 9363
mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.,this)" rel="noreferrer">Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Kirken er fra nu af åben mandag - fredag kl. 8.00 - 17.00, lørdag /søndag fra kl. 10.00 - 17.00. Onsdag formiddag optages der til online andagter. 

Vores graver, Lone vil gerne have hjælp til opgaver på kirkegården såsom 
Fjerne gran
Rive blade væk
Beskæringsarbejde
Plantning af forårsblomster 

Har du lyst og mulighed for at hjælpe så kontakt Lone eller undertegnede - det vil være en god hjælp for en ny graver!!


26. februar

Generalforsamling/Årsmøde 2021
Vejstrup d.13.februar

I skrivende stund har vi det smukkeste vintervejr, høj sol, ingen vind og diamanter glimter i sne og rim. Dagene længes og solen har magt. Under sneen står vintergæk og erantis parat til at lyse op – vi nærmer os heldigvis foråret - og om 6 uger begynder Påsken.
Lige om lidt har vi marts, den første forårsmåned og der, hvor vi normalt har vores Årsmøde.

Da det sidste kirkeblad, Vinter 2020, med indkaldelse til Generalforsamling mandag d.22.marts 2021, udkom i oktober, troede vi stadig på, at det ville være muligt at mødes under normale forhold i kirken dette forår.
Men de normale forhold lader vente på sig. Der er stadig restriktioner, smitterisikoen er for stor og vi må ikke samles uden begrænsninger og det skal vi kunne til en generalforsamling, da et virtuelt møde for rigtig mange af vores medlemmer ikke er en mulighed.
Det betyder rigtig meget, at vi kan mødes i sammen rum, se og høre hinanden, så den gode samtale kan flyde frit.
Derfor har vi valgt at udsætte Generalforsamlingen/Årsmødet til tirsdag d.8. juni kl. 19.00.

Dagsordenen for mødet vil være, som den står i vores vedtægter.
På valg til menighedsrådet er i år: Anne Tingager og Lone Arntzen.
Suppleanterne vælges for 1 år: Niels Nyholm, Mette Quist og Kirsten Abildskov.
Revisor vælges for 2 år, på valg er: Ole Højly Hansen.

Når det reviderede regnskab foreligger, vil det sammen med budgetforslag og dagsorden kunne fås ved henvendelse til formanden og vil desuden findes på kirkens hjemmeside.
Forslag til vedtagelse på generalforsamlingen, skal, ifølge vedtægterne, være formanden i hænde senest 4 uger før generalforsamlingen.


Der kan stadig komme ændringer i forhold til myndighedernes anbefalinger om forsamlinger osv., som gør det nødvendigt endnu engang at udsætte generalforsamlingen.
Hvis det sker, vil det blive meddelt direkte til alle på Nyhedsbrev.
Hvis du ikke allerede er tilmeldt Nyhedsbrevet, er det en god idé at gøre det nu, ved at skrive en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.,
Vi, som kender nogen, der ikke har mulighed for at modtage information pr. mail, må hjælpe med at videregive informationer som sendes på Nyhedsbrev.

Mit store håb er, at alle må nyde et lyst og livgivende forår – og ikke mindst – at vi snart kan ses og hilse på hinanden igen – kan synge sammen under gudstjenester – gå til alters – mødes til kirkekaffe og vende stort og småt som optager os -  alt sammen uden forbehold.
På menighedsrådets vegne, Lone Arntzen.

 

 

 
Nyhedsbrev
4. februar

Velkommen i Valgmenighedskirken!
Vejstrup Valgmenighedskirke har de sidste uger været åben for personlig andagt og lystænding alle dage fra kl. 10-15. Det vil kirken fortsat være.

Som noget nyt vil vores præst, Anders, være til stede for samtale i kirkerummet hver tirsdag fra kl. 10 til kl. 12. Denne ordning gælder fra og med tirsdag den 9. februar.

31. januar

Kære alle
Det er ikke så nemt at få kommunikeret alt ud i øjeblikket. Dette Nyhedsbrev indeholder flere meddelelser, så giv jeg god tid til at læse de vedhæftede filer.
God søndag - det er vejr til en hyggelig gåtur - nyd det.

Nyhedsbrev

Covid-19 sætter stadig sit præg på rigtig mange ting og naturligvis også på gudstjenester og aktiviteter i Vejstrup Valgmenighed.

På grund af de indskærpede restriktioner har vi i valgmenigheden besluttet at aflyse alle ordinære gudstjenester og mødeaktiviteter, indtil det igen er forsvarligt at samles. Begrundelsen for ikke at afholde de ordinære gudstjenester er bl.a. at undgå smittespredning og fordi en gudstjeneste uden fællessang og altergang vil mangle to uomgængelige elementer i en fælles gudstjenestefejring.

I stedet har et lille fast team bestående af præst Anders Carlsson, organist Frey Klarskov og kirkesanger André Isager hver uge lagt en lille andagt med sang, musik, evangelielæsning og en kort prædikenrefleksion ud på Facebook - indimellem med besøg af Emma Tingager. Det tiltag fortsætter selvfølgelig, ligesom man hver søndag kl. 10 vil kunne læse Anders´ ”fulde” prædiken til den pågældende søndag på vores hjemmeside.

Har vi aflyst ”almindelige” søndagsgudstjenester, har vi til gengæld valgt at afholde såkaldte ”fredagsaltergang” fra og med fredag den 12. februar og hver fredag i tidsrummet fra kl. 17-17.20, indtil vi påbegynder vores ordinære gudstjenester igen. Disse fredagsaltergange vil blive afviklet efter myndighedernes retningslinjer og krav og altergangstjenesternes varighed vil være ca. 20 minutter med musik, læsning, bøn og nadverritual.

Følg i øvrigt med på kirkens hjemmeside eller hold dig orienteret via kirkens nyhedsbrev. Modtager du ikke Nyhedsbrevet, så kontakt undertegnede, og bed om at blive skrevet på listen, så vil du fremover modtage informationer om, hvad der sker i Vejstrup Valgmenighed.

Bemærk, at kirken stadig er åben hver dag fra kl. 10 til kl. 15 for et lille besøg med stille musik og mulighed for at tænde et lys, dog ikke onsdag formiddag, hvor det optages til onlineandagten. Besøgende er selv ansvarlige for, at restriktioner m.h.t. antal, afstand og mundbind overholdes.

Der skal ikke herske tvivl om, at Valgmenighedens medlemmer i den grad savner gudstjenester, det sociale samvær og fællesskabet. Vejstrup Valgmenighed er en musisk og meget sangglad menighed og også her efterlades et stort savn – et af vores medlemmer fortalte, at han havde et stort tomrum, der bare ventede på at blive fyldt op med sang – et meget godt billede på, hvad sangen betyder.

Vi glæder os meget til at kunne melde ud, når det igen er forsvarligt og meningsfuldt at åbne for gudstjenester og andre aktiviteter. Vi håber alle, at det kan lade sig gøre i nær fremtid.

På vegne af Vejstrup Valgmenighed

Torsdag d.28.januar.
Visionsgruppen informerer:

I det seneste kirkeblad, som hedder ”Vinter 2020”, var vi så dristige – og forhåbningsfulde, at vi næsten troede, kirkerne ville være åbne for almindelige gudstjenester igen på nuværende tidspunkt, så vi efter gudstjenesten på søndag d.31. kunne invitere til info-møde om byggeprojektet.

Men sådan er det ikke gået.

De fysiske gudstjenester er, hos os, stadig udsat. De nuværende begrænsninger i forhold til Covid-19, er netop forlængede til udgangen af februar.  Det gælder selvfølgelig også begrænsningen i, hvor mange vi må samles.

Alle arbejder stadig fortrøstningsfuldt, også Visionsgruppen, men, selv om meget ligger stille, tager alting bare meget længere tid end normalt, derfor er der ikke nyt at fortælle om byggeprojektet.

Så snart der er nyt at informere om og det er muligt at samles, inviterer vi på ny til møde.

Dagene længes, der er lys forude og håb for og tro på, at det går den rigtige vej.

På Visionsgruppens vegne. Lone A.

Lene Isager

Vi fejrer Kyndelmisse, vi fejrer Lyset i mørket.

 1. Gi´ os lyset tilbage.

  Den 2. februar er præcis 40 dage efter Jesus fødselsdag, og det er samtidig Maria Renselsesdag, hvor Maria for første gang tog den spæde Jesus med til templet. Den dag og aften fejrer vi med lys.

  Kyndelmisse har flere navne. Det er også Midvinter, halvvejs gennem vinteren,  en anledning til fest, for da går det mod lysere tider, selv om vinteren strenges. I gamle dage blev forrådet gjort op – var der nok føde til dyr og mennesker til det blev forår?

  Vi plejer at afholde en stemningsfuld aftengudstjeneste til Kyndelmisse, men ”plejer” er anderledes i år. Vi holder ikke ”ordinære” gudstjenester, før vi alle trygt kan samles i kirken. I stedet for kan vi fejre lyset i mørket ved at opleve kirkegården oplyst af levende lys. Der vil blive mulighed for at lade sig oplyse af de levende lys i tidsrummet fra kl. 18 til kl. 20, og lysene vil lede vejen i mørket derude på kirkegården.

  Som en del af lysfejringen forlænger vi samme aften kirkens åbningstid frem til kl. 20, sådan at der også dette års Kyndelmisseaften være stille musik og lys i  kirkerummet, og man er velkommen til at tænde et lys og sætte sig, mens man nyder en stille stund.

  Vær velkommen.


19 januar

I dag får vi stemt klaver, så kirken er lukket fra kl. 11.00 til kl. 13.00. 
Husk også at der er lukket i morgen onsdag indtil kl. 12,00, der optages til online andagterne.

God dag og KH

Lene

 
16. januar

NYT
I forbindelse med besøg i kirken er man velkommen til at tænde et lys.
I døbefonten står der et tændt bloklys og der ligger kertelys, som kan tændes og
placeres i sandet i døbefonten.
Som i sidste uge vil der ikke være åben kirke onsdag formiddag, hvor vores lille
Team igen optager næste søndags online andagt.

God dag og Kærlig hilsen

Lene

15. januar

Kære alle
Under normale omstændigheder ved vi, hvad resultatet er af de ting, vi beskæftiger os med.
I denne tid er der ting vi ikke ved noget om - blandt andet, hvor mange har benyttet sig af
muligheden for en stille stund i vores dejlige kirke.

Vi kunne da godt tænke os en tilbagemelding fra jer, som har besøgt kirken i den forgangne uge -
så vær rar at melde tilbage til undertegnede, hvorvidt I har besøgt kirken. 

Lyse snehvide hilsner
Lene

12 januar
I morgen, onsdag er der først åbent i kirken kl. 12.00 - 15.00. Der er optagelse til næste
online udsendelse i kirken.
Sol hilsen

Lene

11. januar

Kære alle
"For tiden er kirkelige handlinger og aktiviteter i Valgmenighedskirken begrænsede. Vi henviser derfor til Facebook og vores hjemmeside for prædikener og videoklip med korte andagter og udvalgte salmer.

Vi glæder os til at åbne kirken for gudstjenester og andre aktiviteter, så snart vi finder det forsvarligt. Indtil da er kirken åben for andagtssøgende hver dag i tidsrummet fra kl. 10 til kl. 15. Der vil være mulighed for en meditativ stund og eftertanke med dæmpet belysning og musik på anlægget - og der vil naturligvis også være varme i kirkerummet. Der kan være en enkelt gang eller to, hvor Frey gerne vil øve på orgelet. Hvis og når det er tilfældet melder vi ud på nyhedsbrev.

Kirken er åben fra i dag.

Husk, at man selv er ansvarlig i forhold til gældende restriktioner. Vi anbefaler, at der højst er 5 personer i kirkerummet ad gangen.

Hold i øvrigt øje med det opdaterede program på vores hjemmeside vejstrupvalgmenighed.dk " 

På vegne af Menighedsrådet

 
Nyhedsbrev

Kære alle

Husk der er online andagt i morgen kl. 10.00 på Valgmenighedens Facebook. Link findes på hjemmesiden.
Vi arbejder i weekenden på at gøre kirken klar, så det bliver muligt at kunne komme og sætte sig et roligt 
øjeblik i kirken. Der vil være stille musik på anlægget og selvfølgelig varme i kirken.

Vi melder ud i løbet af førstkommende mandag, hvilket tidsrum kirken vil være åben på.
Husk at man selv er ansvarlig med hensyn til gældende restriktioner - afstand m.v..

God weekend.
Pas godt på jer selv og dem I er sammen med! 

Lene

2020 

Nyhedsbrev

30. december

Endnu et nyhedsbrev - ja, nyheder kan man jo næsten ikke kalde det mere. Aflysninger, udsættelser og ændringer

er alle ord, der flyver rundt om os både i tale og trykte ord.

Der arbejdes i dag på optagelser til online gudstjenester, som lægges på Facebook i morgen, nytårsftensdag og den kommende 

Helligtrekongers søndag. 

Kærlig hilsen og Godt Nytår 

Lene


Præstens samtale med P4 Fyn 

Hvorfor har I aflyst i valgmenigheden?

 1. a) Fordi en aflysning er det eneste kloge og ansvarlige at gøre – man behøver bare at kigge på de bekymrende smittetal og den store smittespredning og planlægningen af nødhospitaler og så videre...

For os er liv det allervigtigste.

 1. b) Fordi vi har muligheden – vi er en grundtvigsk valgmenighed, og det betyder, at vi er inden for folkekirkens rammer, men vi har en større grad af selvbestemmelse – og derfor kan vi gøre som vi gør. For os hænger begreber som frihed og forkyndelse uløseligt sammen – også friheden til at lade være, hvis vi synes, at risikoen er for høj. Og det gør vi nu.
 2. c) Vi har aflyst i solidaritet med det øvrige samfund, der lider under pandemirestriktionerne. Som det sikkert er alle bekendt, er hele samfundsstrukturen berørt, selvstændige erhvervsdrivende, skoler, daginstitutioner, bare for at nævne nogle. Tusindvis af mennesker, er blevet fyret og endnu flere lever i en daglig usikkerhed om, hvorvidt de bliver det. Og så prøver vi alle sammen – så godt vi kan - at overholde rådene om at holde os til vores egen begrænsede sociale boble. Så virker det uansvarligt også at give folk muligheden for at rykke ud af deres lille sociale boble og starte nye smittekæder – for så måske dagen efter at samles om skålen med konfekt sammen med de ældre i familien…

 

Hvad vil du råde bekymrede medarbejdere ved kirkerne til at gøre?

Jeg synes, at det er en urimelig situation for både medarbejdere og menighedsråd ved landets kirker og jeg forstår så alt for godt deres bekymringer og frustrationer. De bliver pålagt at gennemføre gudstjenester under forhold, som de ikke kan sige fra over for, selv om ingen kan sikre hverken dem eller menigheden mod smitte.

Men hvad kan de gøre?

Der er allerede mange medarbejdere ved kirkerne og menighedsråd, som kommunikerer ud til folkekirkens ledelse og opfordrer til at aflyse julens gudstjenester.

Vi vil alle sammen så gerne holde gudstjenesterne – men budskabet om at tage vare på vores fælles skrøbelige liv kan vi nå ind til hinanden med på andre måder.

Når jeg hører folkekirkens ledende folk udtale sig, ser jeg sådan et tragi-komisk billede for mig: for hvis nu Jesus vidste, at han kunne risikere at smitte med pest eller en anden smitsom sygdom, da han holdt sin såkaldte Bjergprædiken – mon han så stadig ville være trådt frem – og ville han så også have bredt hænderne ud mod dem og sagt: ”Kom til mig, alle I som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile...”,

Hvorfor ikke bare holde gudstjenesterne uden for?

Det kunne vi også godt. For der er mange kirker rundt om i landet, som har en rig tradition for at gøre tingene anderledes – det har vi også hos os – men det er ikke det, det drejer sig om.

Det drejer sig om, at der er en udbredt smittefare i vores land – og det er alles ansvar og opgave i alle sammenhænge at få det smittetryk ”banket ned”, som det så poetisk hedder hos myndighederne.

Og uanset om man afholder julegudstjenesten indendørs, udendørs eller hvad man ellers finder på, så vil det afholde mange mennesker fra at deltage – og så har det intet som helst med en fælles fejring at gøre – så der blive noget underligt ekskluderende over den fysiske gudstjeneste.

For så er kirken kun åben for dem, der tør og som mener, at de har helbredet til det – og ikke for alle, der gerne vil høre det glædelige budskab.

 

Jeg netop set fremført af en klummeskribent i vores landsdækkende kristelige dagblad, at 48% af danskerne, ifølge meningsundersøgelser, ønsker gudstjenester i kirkerne juleaften – det gør jeg også, men ikke når den fysiske gudstjeneste i kirken udsætter kirkens medarbejdere og menighed for en smitte, man ikke kan forudse, uanset, hvor omhyggelige alle er med at overholde alle forholdsregler.

De 48% kan frivilligt deltage ved den fysiske gudstjeneste – det kan kirkens medarbejdere ikke – de er blevet pålagt at afholde gudstjenesterne - og i øvrigt: det bliver da så spændende at se, om alle de 48% så også sætter handling bag deres omkostningsfrie ”meningsundersøgelsesmening” og virkelig dukker op i kirkerne… 

Jeg ar set udtalt fra ledende kirkefolk, at medarbejdernes bekymringer for eget helbred er ”noget pjat”. Modsat det synspunkt mener jeg, at vi er forpligtede på at bekymre os for hinanden og passe på hinanden og vores fælles sårbare liv.

 

Hvad så du gerne, at man gjorde? Hvordan kan man gøre det her på en sikker måde?

Hvis ”man” er biskopperne – så  kunne de udvise ikke bare rettidig omhu, men også rettidig og omsorg ved enten

 1. a) tage det overordnede ansvar og lukke alle kirker og give hver enkelt menighed tid og mulighed til at finde andre måder at få julens budskab ud på.

Eller

 1. b) de kunne lade det være op til hver enkelt menighed og kirke selv at træffe afgørelsen om at afholde julegudstjeneste eller ikke at afholde den.

Begge dele forudsætter mod, klogskab og tillid fra Folkekirkens ledelse, til at kirkens ansatte og medarbejdere lokalt træffer de rigtige valg.

 1. c) Eller også kunne de gøre noget helt andet, der forudsætter fantasi hos folkekirkens ledelse: de kunne agere samlende kraft og stable en landsdækkende begivenhed på benene – og opfordre alle kirker over hele landet til at kime med klokkerne fra kl. 15.30 til kl. 16.00.

Hvis de var rigtig fantasifulde, kunne de så lave en aftale med Phillip Faber om at han skulle tone frem på skærmen hos folk derhjemme i stuerne og sammen med os alle sammen synge ”Dejlig er jorden” kl. 16.01 - og så kunne vi ønske hinanden en glædelig jul. Måske han ovenikøbet kunne lokkes til at læse juleevangeliet for os alle, hvem ved…?

Det ville være en fælles fejring – og bare dét at gøre det rummer en forkyndelse i sig selv – om at tage vare på vores sårbare og skrøbelige fælles liv samtidig med, at vi lytter og synger sammen.

Kunne det ikke blive en uforglemmelig fejring af julen?

 

                                                                                                                                                        Glædelige julehilsner fra Anders Carlsson

Julen 2020. Julehilsen fra formanden
”Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid” – 

nå nej, det er mange år siden vi har set noget til den! Det ville ellers være dejligt, at have sneen til at lyse op i den her mørke tid – og så ville den give helt gratis og ufarlig motion, man kan både skovle til bunke, bygge snemænd og – huler, – og ”sule” hinanden og så er det fælles motion og morskab for unge og gamle!
Men måske til næste år!
Jeg glæder mig alligevel i denne tid. 
Det har været et turbulent og uforudsigeligt år, med angst for at blive syg, for at miste arbejdet, for at miste en af sine kære, for klimaforandringer, for usikkerheden for, hvor længe den her pandemi skal holde os fangen i usikkerhed osv.
Alligevel glæder jeg mig – jeg glæder mig fordi julens budskab altid er her, uanset hvordan alting ellers er, og fordi der er så mange inspirerende, trofaste, ihærdige og dejlige mennesker, som interesserer sig for og tager del i ansvaret for vores kirke.
Der har været planlagt mange gode arrangementer – præcis som der plejer at være – og de fleste er udsat – aflyst – afviklet på en anden måde, eller nogen er kommet med idéen til noget helt andet, som har kunnet lade sig gøre. 
Det har været fint – opfindsomheden har været stor, både fra kirkens medarbejdere og alle I, som er en del af det store uundværlige team, som løser alle mulige store og små opgaver.
Det eneste, som der ikke har været lavet ret meget om på, er gudstjenesterne. Der er mange regler, som skal overholdes, men alle er gode til at tage hensyn til hinanden og huske, hvad vi skal gøre så smitte undgås – det er næsten blevet en vane! Ingen er blevet ”stødt på manchetterne” selv om kirketjeneren har været efter dem med sprit og mundbind!
Vi havde virkelig glædet os og forberedt i lang tid, hvordan vi kunne afvikle juleaftensgudstjenesten så flest mulig kunne deltage og nyde samværet, salmerne og budskabet under forsvarlige forhold, men efter grundige overvejelser i forhold til den seneste stigning i smittetal, har vi har valgt at afstå fra at holde fysiske julegudstjenester i vores dejlige kirke. Den er ellers pyntet så fint. 
Men gudstjeneste er der, alle juledage og Nytårsaften, på kirkens Facebook og hjemmeside.
Med lidt god fantasi er det næsten som at være der selv! Syng endelig med – der er ingen smittefare!

--------------------------

Med hensyn til planen for kirkens indre og nyt kirkehus, ville det også glæde mig, hvis udvalget havde nyt at fortælle, men det tager tid, når planerne skal forelægges Nationalmuseet og andre relevante instanser og der skal skrives frem og tilbage med spørgsmål og fortolkninger. Vi arbejder ihærdigt og i udvalget har vi stadig en forhåbning om, at vi er kommet lidt længere i processen, så der er nyt at fortælle, og vi kan holde det annoncerede orienteringsmøde efter gudstjenesten søndag d.31.januar. Der kommer under alle omstændigheder besked ud derom.
På kirkegården og i Lunden er arbejdet med at registrere kasserede gravstene stadig i gang, men ligger pt i dvale, på grund af den ekstra tid der går med at forholde os til og indrette os efter de forholdsregler der er relateret til Corona.
Det har været en stor hjælp, at kunne trække på de medlemmer i menigheden, som stadig kan huske, hvem der ”gemmer sig” under navnene på gravstenene og hvilke tilhørsforhold de har haft.
Arbejdet dermed fortsætter til foråret.

I det tidlige forår vil vi også møde vores nye graver på kirkegården.
Vi var glade for Henrik og han for os, men gartneriet derhjemme behøvede ham på fuld tid. Indtil vi har en ny på plads, har Henrik heldigvis lovet at være med her, når der er behov for det og det er vi glade for.
----------------------------------

Èn ting kan ingenting lave om på; hvis vi mærker efter bærer vi julens budskab i vores hjerter og vi kan dele dén glæde med hinanden i ord og tanker.
Hvis du alligevel besøger kirkegården, så brug lejligheden til at sidde i kirken en stund og nyde julestemningen og stilheden. Kirken er åben juleaftensdag fra kl.12 til 16 og de øvrige dage i dagtimerne.

Jeg glæder mig i denne tid – til vi ses igen, kan give hinanden hånden, være sammen som vi så gerne vil.
Det går mod lysere tider.

Med tak for i år, ønskes alle en Glædelig Jul og et velsignet Nytår.

Lone Arntzen

9. december

Mandag d. 14. 12 aflyses kulturcafeen grundet Covid 19 restriktioner. 

På Facebook er der lagt video ud med søndagens aventsalme - Anders fortæller om salmen, Frey er ved klaveret og André synger.  

Linket til Facebook ligger på kirkens hjemmeside.

Lene Isager

Julegudstjenester

Så er der ved at være fyldt op til jule aftens gudstjenesterne. Der er få ledige pladser - 25 kl. 10.30 og 7 kl. 11.30.

Man skal være opmærksom på, at man vil blive afvist ved kirken, hvis man ikke har estilt plads, eller kirken er fyldt op til det antal, der må være. 

Gudstjenesten Nytårs aften - her er der stadig pladser, men man skal melde sig til. 

I december måned er det besluttet, at der skal være en række advents sang timer på følgende datoer: 

Tirsdag d. 8. december kl. 10 - 11.

Tirsdag d. 9.decemer kl. 19 - 20.

Tirsdag d. 15. decembef kl. 10 - 11

Tirsdag d. 15.  december kl. 9-20

Mandag d, 21. december kl. 10 - 11 

Sangtimerne foregår i kirken. 

De bedste advents hilsner
Lene

Kære alle
Det er med stor beklagelse, at vi må meddele at vores graver, Henrik Bønløkke har opsagt sin stilling.

Henrik ønsker at koncentrere sig om og optimere sin private virksomhed.

Vi har været utrolig glad for Henrik´s indsats på kirkegården og vil helt sikkert komme til at savne ham.
Henrik har lovet, at han vil hjælpe ved evt. bisættelser/begravelser indtil en ny er ansat, ligesom han
også har lovetat være med  l at sætte en nyansat graver ind i arbejdsgangene.

Vi ønsker Henrik held og lykke med hans fremtidige virke på hjemmefronten og siger tak for hans store indsats.

Henrik har sidste arbejdsdag d. 26.11.kl. 12.00 og 13.30 – og der er kaffe/te på kanden samt lidt mundgodt.

Vi siger farvel i kirken ( eller ude på plænen, hvis vejret tillader) grundet Covid-19.

På vegne af menighedsrådet

Lene

NU SKER DET

sangbog ny 

Den nye Højskolesangbog afsendes fra Højskoleforeningen d. 11. november – altså onsdag i den kommende uge. Vi i Vejstrup Valgmenighed bliver altså nødt til at fejre det – vi kan ikke bare pakke dem ud og så……………………………….nej, vi vil synge og fejre , både at der er kommet en ny udgave og også at vi har været så heldige, at der faldt en stor sum penge ned i vores turban – netop til dette indkøb.

Endnu en gang vil jeg benytte lejligheden til på menighedens vegne at udtrykke vores taknemmelighed over for vores sponsorer.

Og hvordan fejrer vi så begivenheden, Jo -

 • Vi mødes i kirken tirsdag d. 17. november kl. 17 – 18 eller kl. 19 – 20 ( husk mundbind når i bevæger jer rundt).
 • Den nye Højskolesangbog ligger på de pladser I må benytte.
 • Vi sætter en pianist – André ved klaveret.
 • Derefter beder vi forsangeren – Anders – om at starte med en lille fortælling om bogen.
 • Så åbner vi den nye ” Blå perle ” og tager for os af de spændende ” Retter”.

Der er plads til 38 personer i hver sangtime – så det er ” Først til mølle” princippet. Tilmelding: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

God søndag aften – ja og alle de andre aftener 

Lene

Kære alle
Ved kirkehuset har Karen Rosenberg placeret nogle af hendes flotte gravpynt - kranse, hjerter m.m.

Der er høflig selvbetjening - kontanter lægges i postkassen ude ved vejen ved kirkehuset  eller man kan betale med Mobilepay - nummeret står ved varerne.

gravpynt 2020

Kære alle 

Endnu engang må vi  udsætte Revyvise aftenen endnu en gang. vi har et barnebarn, der er testet positiv for covid19, og er derfor i isolation. Vi skal testes 2 gange i løbet af den kommende uge og indtil vi har svar, er vi bare indendørs.

Revitalisering af kirken. Som det blev fortalt på generalforsamlingen d.22.september, ville vi i oktober få besøg af Stiftets chefkonsulent, en konsulent fra Nationalmuseet og den kongelige bygningsinspektør, som alle, for en måned siden, har fået tilsendt vores materiale om revitalisering af kirken. Mødet blev holdt d.6.okt. og fra os deltog Visionsgruppen, Niels Hammerich og Steffen Søby. Det var et godt møde, vi fik hver især klarhed over, hvad vi forventer af hinanden. Helt tydeligt var det, at man i Folkekirken arbejder på en anden måde end vi gør. Vi har en helhedsplan med budget og tidsramme, hvor man i Folkekirken er vant til at begynde med en delplan og så ”bygge på” efterhånden som der tilrettes/godkendes. Konsulenterne syntes især godt om kirkens udvendige fremtoning, proportioner og synlighed i landsbyen. De havde læst beskrivelsen af projektet og set på tegningerne. At det hele trænger til en renovering var vi helt enige om. Set med deres øjne, var der ikke noget som absolut skulle fredes, idet vi ikke har så meget rigtig gammelt, stilmæssigt bevaringsværdigt eller noget fremstillet af særlige kunstnere. De havde delte meninger om inventaret og de forskellige stilarter i det. Man mente, at langt de fleste af de arrangementer vi har, sagtens vil kunne huses i kirken, når der bliver mulighed for større fleksibilitet i indretningen. Kirkehuset havde ikke den store interesse, ud over at det ville være godt med et nyt, som dog ikke behøvede at være voldsomt stort, fordi kirken, ud over gudstjenesterne, kan rumme de fleste aktiviteter. Fra Stiftet kommer der et referat af mødet i løbet af 4-6 uger, derefter bliver projektet behandlet af den kongelige bygningsinspektør og konsulenten fra Nationalmuseet, som giver deres indstilling til Stiftet, som har den endelige afgørelse. Derefter får vi besked. Når vi ved mere, bliver det også bragt via vores Nyhedsbrev og Hjemmeside. Desuden vil der efter gudstjenesten d.31. januar blive holdt et kort orienteringsmøde. Det er ikke sikkert, at vi til den tid ved ret meget mere end på nuværende tidspunkt, men vi har lov til at håbe. Er der spørgsmål, svarer vi gerne, en del af os mødes jo jævnligt efter gudstjeneste til en kop kaffe – ellers er man velkommen til at skrive eller ringe til kirkeværgen eller formanden. På Visionsudvalgets vegne, Lone A. 

Ha` en rigtig dejlig solskins søndag.
KH LeneDato
21 Oktober 2020 19:30 - 22:00

Første april skulle vi have haft den 2. udgave af ”Vi synger revyviser”, men grundet coronaen,
blev vi nødt til at udsætte den oplevelse på ubestemt tid. Nu prøver vi igen, så i løbet af efteråret,
nærmere bestemt onsdag den 21. oktober Kl. 19.30, synger vi igen af karsken bælg.

Grundet coronaen er vi i kirken, da vi ikke kan være i kirkehuset og samtidig holde den anbefalede afstand, når vi synger.
Ta´ venner og familie under armen, og mød op til ”Blandt ølhunde og månestråler”.

André Isager

Kære alle
29 Oktober 2020 19:00 - 21:00

Så er vi klar til at starte kor. Så sæt kryds i kalenderen og mød glade og sangklare op!
Vi kommer sikkert også til at medvirke til nogle gudstjenester og andre arrangementer, men mere om det når vi er kommet godt i gang.
Jeg glæder mig til at se jer

Mange hilsener
Frey

Torsdagstræf hver torsdag i sensommeren kl. 10-12. 

Vejstrup Valgmenighed genstarter den gode samtale og synger sammen fire torsdage i august og de to første torsdage i september.

Vi mødes enten i valgmenighedskirken eller kirkehuset og her synger vi nogle af sommerens sange og hører et par gode historier. Og så skal vi have kaffe… og tale sammen.

Torsdagstræf overholder naturligvis myndighedernes anvisninger for offentlige sammenkomster.

 

Onsdag d. 1.7 kl. 17.00 - 18.00 er der måneds sang i kirken, hvor Esben Jensen er sangvært.

Sommermøde søndag d. 28.6 kl. 14.00.

Musikfortællinger med vores organist Frey Klarskov  og hans hustru Anna Aagaard på violin. 

Vi slutter af med lidt godt til gane og mave.

Lene

HJÆLP

I juli måned får vi besøg af to unge fra Chile, der arbejder sig igennem Danmark. De skal hjælpe i Lunden og i præstegårdshaven og skal bo hos et af vores medlemmer. De skal selv sørge for morgenmad og frokost, medens aftensmaden indtager de primært hos Anne og Anders.

Da de selv skal handle ind, får de brug for cykler, så hvis der er nogen, som enten har en gammel cykel ståede eller en cykel, som de ikke bruger, vil vi være taknemmelige for at låne en sådan.

Har du mulighed for at låne dem en cykel eller invitere på aftensmad en enkelt aften, så vil de helt sikkert blive glade og taknemmelige.

De vil helt sikkert gerne tale med folk, men deres dansk og engelske er ikke specielt godt, så hvis I vil have støvet jeres spanske af, så tag en snak med dem.

Har  I cykler vi kan låne, så ring eller skriv til undertegnede, så vi kan aftale , hvordan vi får cykler bragt til kirkehuset.

Lene isager

 

Pinse Nyhedsbrev

Pinsegudstjenester

Søndag d. 31.5. kl. 10.00

Mandag d. 1.6. kl. 11.00

Så kan vi igen mødes til månedssang den første onsdag i hver måned kl. 17.00 – 18.00.

På onsdag d.3.6. er Ulla Fick fra Skårup sangvært og ved klaveret Andre`.

Kulturcafèen genåbner så vi kan få bundet en sløjfe på vinterens arrangementer.

             
Mandag d. 8.juni kl.14,30 byder vi indenfor i kirken. Asta genfortæller - Abelone på Bangsbo - en roman af Bent Haller.
Handlingen forgår i 1890 ernes Nordjylland.
Der vil som sædvanligt  være kaffe med brød, og prisen er også den sædvanlige, nemlig  kr 50,-
Af praktiske grunde er vi nødt til at bede om tilmelding, gerne senest lørdag d. 6. juni kl. 12

De bedste hilsener fra Herdis og Asta


NB   Tilmelding til Asta telf. 6225 1992 eller på mail til 
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

26 maj
arbejdsdag3   arbejdsdag4

Kære alle
Valgmenigheden havde i går fornøjelsen af en lille flok arbejdende medlemmer.
Vi fik ryddet op efter fældningen af de syge træer i " Lunden " og gjort klar til, at de større grene,
der ikke kan blive liggende , kan hugges til flis.

Tilbage står flotte træer ( rødbøg, bøg og ægte kastanje bl.a.), som nu får lys og kan vedblive at være flotte og raske.

Det er jo med planter, dyr og mennesker - intet lever evigt - så de syge træer, der var begyndt at tabe 
større grene - ja, det var så deres tid. 

Tilbage står så en dejlig lys, lille skov med masser af grønt blandet med små grenstumper i skovbunden, 
 hvor sollyset finder ned mellem træernes toppe. Næste step er så, at få hugget til flis og få de materialer,
som Henrik bruger på kirkegården sorteret og placeret - både så det er til at arbejde med og at det ser
ordentligt ud. 

Tusind tak til jer, som deltog i strabadserne - det var så dejligt. 

Lene 

Mandag d.18. maj udsendte Kirkeministeriet retningslinjer for en ansvarlig genåbning af kirker og andre trossamfund.

Den fulde ordlyd af retningslinjerne ligger på Kirkeministeriets og på Fyens Stifts hjemmesider.

Her nævnes kort de tiltag som har betydning for gudstjenester og andre aktiviteter i Vejstrup Valgmenighed.

Forudsætningen for genåbningen er, at vi alle fortsat efterlever sundhedsmyndighedernes anbefalinger for at undgå smittespredning. Kan ses på Sundhedsministeriets hjemmeside.
_____________________________________________________________________
- Vi må nu forsamles, både i kirken og i kirkehuset.

- Begge steder er der faste krav til afstand; 2 meter mellem hver person, hvis vi vil synge, ellers er 1 meter nok.

- Personer som til daglig lever sammen, må gerne sidde ved siden af hinanden.

- Man kan forvente at skulle sidde et andet sted i kirken end man plejer af hensyn til de udmålte afstandskrav.

- Afstandskrav gælder både inde og ude.

- Man skal følge de anvisninger personalet/frivillige hjælpere giver.

- medbring gerne egen salmebog. Man må også gerne bruge kirkens salmebøger. Personalet sørger for at salmebøgerne ”hviler” mindst 48 timer mellem hver gang de bruges.

- Udendørs må forsamlinger stadig ikke være større end 10 personer, undtaget er begravelser/bisættelser.

Er man i tvivl, er man velkommen til at kontakte kirkeværgen, næstformanden, præsten, graveren eller formanden.

Med venlig hilsen Menighedsrådet.

 

Mandag d.18.maj 2020.

Kære Alle

Så kom de – de nye retningslinjer for genåbning af kirkerne!!
De var ventet med længsel og spænding og dumpede i min mailbox i nat.
Det er vist første gang PCen er blevet åbnet som det allerførste og inden morgenkaffen!

Ordlyd og anvisninger er detaljerede og tydelige, så det er til at finde ud af ---- og vi glæder os til at tage imod jer til gudstjenesten Kristi Himmelfartsdag kl. 10.

Der er stadig omtrent de samme afstandskrav som før, 2 meter mellem hver, hvis vi skal synge – 1 meter, hvis vi ikke skal. Vores kirke er heldigvis godt proportioneret, så vi må være 42 syngende kirkegængere + ansatte og frivillige hjælpere.

Generelt skal vi tage de samme hensyn, som alle andre steder vi færdes. Huske håndsprit (det står i Våbenhuset), holde afstand og følge de anvisninger man får.


André, Frey og Anders er helt klar med musik, sang og gode ord.
Elsemarie, Lene og Lone er klar til være praktisk hjælp med hvad der måtte være brug for.


Når I kommer til Våbenhuset er der 2 til at tage imod jer og anvise pladser, så vi ikke kommer til at gå i vejen for hinanden.

Man må gerne bruge kirkens salmebøger eller tage sin egen med.

Der vil være Nadver på omtrent samme vis som vi plejer, men i hold af 9 personer. Der er også hjælpere på dér, så det er bare at følge deres anvisning.

Når gudstjenesten slutter bruger vi også sideskibenes døre som udgang – man bruger døren i samme side som man sidder – de som sidder i bagerste del af kirken, går ud gennem Våbenhuset.

Kirkekaffe kan vi ikke byde på, da stuen i kirkehuset ikke kan rumme ret mange, når vi skal overholde afstandskravene – måske kan vi opfinde en anden måde at gøre det på – det vrimler med gode idéer alle vegne, der er nok også én til dette formål!

Kender I nogen som ikke får Nyhedsbrevet, må I meget gerne give dem besked om gudstjenesten.

Det bliver så dejligt at kunne holde gudstjeneste med hinanden igen – også selv om det bliver lidt anderledes. For at gøre det så nemt som muligt, vil det være en god idé at komme i god tid.

På glædeligt gensyn i kirken Kristi Himmelfartsdag og fremover.

17. maj

Kære Alle.
Allerførst - rigtig god søndag - jeg kan forestille mig at alle nyder den indre/indendørs varme og/eller en rask travetur i blæsten. - En anbefaling - se søndagens andagt på vores hjemmeside, den er fin.

Forår er det - alt blomstrer smukt, men varmen lader vente på sig - ligesom retningslinjerne for genåbning af kirkerne. Tine Lindhardt skrev fredag aften, at vi forhåbentlig får retningslinjerne i løbet af weekenden, måske først i begyndelsen af ugen. Det er også ok, hellere gøre det ordentligt end opleve at der opstår forvirring og alle laver deres egne særregler.
Vores kirke har jo stået klar længe og personale og menighed venter bare på ok-signal, så vi kan mødes til en festlig Kristi Himmelfartsgudstjeneste på torsdag- eventuelt udendørs, da vejret ser ud til at blive rigtig fint.

Der kommer besked så snart vi ved mere. Indtil da, glæder jeg mig bare til vi ses igen.

Med blæsende søndagshilsen.
Lone.

 
1. maj

Kære alle

Vi har igennem det sidste års tid talt om, at få " ryddet" op i " Lunden".
Underskoven består af mange  selvsåede træer , ahorn, bøg m-m--
Dette er nu ved at blive ordnet, så de flotte træer kan få det lys og kraft, der har brug for, så
vi ikke risikere, at flere bliver sat i stå eller bliver syge. 
I skovbunden ligger der fra år tilbage bunker af forskellige materialer og en masse grenstumper. 
For at få det til at se  ordentlig ud har vi brug for en god gang oprydning, og til det håber vi,
at der er en del frivillige, der melder sig til at hjælpe Henrik med dette stykke arbejde.

Vi vil gerne, at dette sker her sidste på måneden - selv hvis de nuværende regler fra
myndighederne  fortsætter, vil det ikke  være noget problem - vi kan sagtens indrette
arbejdet, så vi følger de gældende regler, hvad antal folk og afstand dem imellem angår.

Så har du lyst og tid - det kan være alt lige fra en times tid og.......................al hjælp er lige 
vigtigt og vi vil med taknemmelighed tage imod.

Vi ser gerne dette udført den sidste uge i maj måned.
Meld gerne tilbage til undertegnede hvornår og hvor lang tid du regner med, at kunne afse
til at hjælpe os.

Mange solskinshilsner og håb om, at vi snart får lov at mødes igen i kirken

Lene

 
Nyhedsbrev 30. april

Fejring af Befrielsen!

Vi vil så gerne fejre 4. maj sammen med jer!

Hvordan kan det nu lade sig gøre i den specielle situation, vi lige nu befinder os i...?

Vi har tænkt….og tænkt…

Og vi er kommet frem til følgende:

Vi mødes på kirkegården i grupper på maks. 10 personer pr. gruppe med et tidsinterval på 15 minutter imellem hver gruppe. Vi synger tre sange, der relaterer til netop denne begivenhed – Anders læser et lille digt og vi beder Fadervor inden vi skilles.

Tidsplanen ser således ud:

Gruppe 6: 16.45 – 17.05

Gruppe 5: 17.20 - 17.40

Gruppe 4: 17.55 – 18.15

Gruppe 3: 18.30 – 18.50

Gruppe2: 19.05 – 19.25

Gruppe 1: 19.40 – 20.00

Tilmelding er nødvendig og foregår efter ” først til mølle ” princippet – med den tilføjelse, ” at de første skal blive de sidste ” altså – de der melder sig først kommer på hold 1 og så fremdeles. Tilmelding foregår direkte til Lene Isager på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

Når tilmeldingen er slut d. 3. maj kl. 12.00 melder vi tilbage til de tilmeldte, hvilket hold de er på.

Vi har haft en god kontakt til myndighederne, som har meldt tilbage, at så længe vi overholder reglerne, har de intet at indvende mod arrangementet.

Det er selvfølgelig vigtigt, at alle overholder reglerne d.v.s. bruge håndsprit, som vi stiller op ved indgangen til kirkegården, holder passende afstand og følger de anvisninger, vi giver jer ved ankomsten. Bliv i bilerne så længe som muligt, når I ankommer og forlad området igen så hurtigt som muligt.

De bedste hilsner

Lone, Anders og Lene

 

Til orientering d. 20. april 

Kære alle
Coronaen er stadig over og iblandt os - ingen ved helt hvordan de næste måneder udvikler sig.

For mit eget vedkommende er jeg ikke spor i tvivl om, at det vil være det eneste rigtige at udsætte vor Sveriges tur. 

 Selv om jeg er helt tryg ved måden, vi her i landet har taklet det på , er usikkerheden stadig i mig - dertil kommer uvisheden om, hvordan det står til i Sverige - og min konklusion er altså. 

Vi tager en fantastisk forårs tur op og se tranerne danse og alt det andet, vi iøvrigt havde planlagt. 

Endvidere er vi i den situation, at der skal bookes værelser og det er bindende pr. 1.5.2020.

Håber på jeres forståelse for dette og vender tilbage hen på efteråret med nyt forslag. 

Til jer alle:
ha´ nu et rigtig godt forår og en god sommer, så tales vi ved

 
Nyhedsbrev 28. marts 2020:

Der kommer lige en lille opdatering vedrørende Gudstjenesten online-

Linket kan bruges fra i morgen tidlig og kan ses hele ugen, indtil der lægges nyt op næste uge.

Et lille hint - det er bedst at se det på en pc eller tablet(Ipad)

I får også lige  et skriv fra Formanden/menighedsrådet - se længere nede.

KH Lene

Pas fortsat godt på jer selv og hinanden 

Vejstrup mandag d.30.marts 2020.

Solen skinner, urenes visere er sat frem, det er sommertid.
Herude på landet er jorden endelig blevet tjenlig til at arbejde i, alle maskiner og alle mand arbejder fra morgen til aften - der dufter ”behageligt” af gylle – og, nogen steder, lidt af røg fra afbrænding af, blandt andet, havens visne og tørre kviste.

I søndags var det Maria bebudelsesdag og om 14 dage har vi Påske - en højtid, som for mig er den største, den er et drama på liv og død i mere end én forstand.

Alt dette er helt normalt for denne skønne årstid – men i år er langt fra normal – ingen af os lever det liv vi plejer - nogen er sat på pause, andre arbejder meget mere og på en anden måde end de plejer, måske endda med noget som normalt ikke er deres område.
Dét, som sagtens kunne være kaos, har i den grad sat gang i fantasi, hjælpsomhed og vilje til at få det bedste ud af en samfundssituation ingen af os før har oplevet – dét er fantastisk at opleve!
At få vores samfund til at fungere, på trods af en virus vi endnu ikke helt kan kontrollere, er kun muligt fordi vi alle vil det og passer på hinanden.

Vores kirke er meget stille, det er mærkeligt og helt uvant!

Generalforsamling/årsmøde måtte vi, som næsten alt andet, aflyse.
Derfor denne lille opdatering.
Kirkebladet er jo kommet ud til alle. I dét ses dagsorden til det møde som måtte udsættes, og regnskabet som ser rigtig godt ud.
Fra mødet marts 2019 til marts i år, er der arbejdet med de ting vi på mødet blev bedt om og med det vi allerede havde i gang.
Naturligvis interesserer det mange, hvordan det går med fondsansøgningerne til vores renoverings – og byggeplaner. Det går som forventeligt, stille og roligt. Det er et langt træk, dét at søge midler til så omfattende et projekt som vores.
Lige nu er en periode, hvor det, for nogen, kan se ud som om der ikke sker noget, men for os som er i det, er der travlt. Der er ansøgninger sendt af sted og flere er på vej.
Vi har god kontakt til enkeltpersoner/institutioner, som ser meget positivt på vores planer.
Så alt er som det skal være og vi orienterer igen, når der er nyt at fortælle om.
Forhåbentlig kan vi snart genindkalde til Generalforsamling/Årsmøde.

Vores graver er på plads igen og godt i gang med forårsarbejdet, så kirkegården bliver fin til Påske. Besøg den – der er frisk luft og god plads på gangene.
Et par dygtige unge skovfolk har ryddet nogle af de store træer, som ikke længere havde det godt og en frivillig er i gang med at skære af bøgehækkenes højde og bredde.
I Lunden vil vi gerne have ryddet op og have fjernet de selvsåede småtræer, så det igen bliver et smukt sted at være.
I det hele taget er der en del projekter, man som frivillig kan deltage i, hvis tid og lyst er til det og under hensyntagen til ”Vi er sammen – men på afstand!”- situationen, som vi er midt i.
Har det interesse, er man meget velkommen til at ringe til Kirkeværgen eller Formanden.

Med håbet om snart at mødes igen og Glædelig Opstandelse.  På menighedsrådets vegne, Lone A.                              
P.S. ”Ses vi” til gudstjeneste på Facebook? 

Nyhedsbrev

NYT!  NYT! NYT!
Grundet restektionerne, som har ramt os alle i mange sammenhænge.
Er der nu oprettet en ny gruppe på vores hjemmeside – www.vejstrupvalgmenighed.dk – det der tidligere hed ” Præstens klumme ” heddet nu ” Søndagens prædiken og gudstjeneste ”.

Så log ind! 

” OPSANG ”

Koret ved Vejstrup Valgmenighed starter op igen med Frey Klarskov som korleder. 
Koret er åbent for alle, uanset alder og stemmetype. 
I første omgang skal vi synge en masse gode sange i forskellige genrer og sikkert også prøve kræfter med enkle flerstemmige satser. 
Koret vil lejlighedsvis komme til at medvirke til gudstjenester og andre arrangementer i Vejstrup Valgmenighed, men først og fremmest skal vi synge for vores egen fornøjelses skyld og for alle de gode ting fællessang fører med sig!
Koraftenerne vil som tidligere være hver anden torsdag i lige uger.
Vi kan for nuværende ikke sætte dato på, hvornår koret starter op grundet virus problematikken – så snart tilstandene er normaliseret, vender vi tilbage med datoer.

17. marts Kære alle
Ikke fordi jeg tror, i ikke selv tænker, at arrangementer i den nærmeste fremtid er aflyst - men - for god ordens skyld.

D 30. marts Kulturcafe´aflyst
D. 1. april ( og det er ikke aprilsnar ) er månedssangen aflyst
D. 2. april er aftenen omhandlende besættelsen aflyst og udsat. Dato kommer, når verden igen kan fungere uden corona virus.

Kærlig hilsen fra en af de " indsatte "
Vi er ekstra forsigtige - grundet Andre` s dobbelte operation
Lene

Nyhedsbrev 

Velkommen til Frey Klarskov og Henrik Bønløkke
Det er med stor glæde, at vi kan informere jer om, at både organist stillingen og graver stillingen nu er besat. 

Søndag den første marts sidder vores nye organist, Frey Klarskov for første gang på pulpituret klar til at berige os med sin fantastiske musikalitet – musikalitet, som sammen med  hans dejlige væsen overbeviste os i ansættelsesudvalget om, at her var organisten, som skulle være en del af Vejstrup Valgmenigheds fremtidige hold. Nærmere præsentation af Frey følger i næste kirkeblad.

I forbindelse med omlægning af både organist og graver timer blev det en nødvendighed at ændre på antallet af ansatte således, at graver stillingen i fremtiden ikke kunne bære to ansatte. Tidligere var både graver og gravermedhjælper ansat 1.3 til 1.12 – altså var de fyret de tre vintermåneder. Dette strider mod loven, så også af den grund var en ændring nødvendig.

Stillingen blev slået op og alle kunne søge jobbet, som nu lød på 30 timer om ugen alle årets måneder. Ved fristens udløb havde vi fået 47 ansøgninger, som nøje blev gennemgået, 4 udvalgt til samtale heriblandt Henrik Bønløkke, der som den eneste af de to tidligere ansatte havde valgt at søge jobbet. Efter gode snakke med dem alle, var vi ikke i tvivl – Henrik havde langt de bedste kvalifikationer. Det betyder, at I fra 1.3.2020 igen vil møde Henrik på kirkegården. I forbindelse med denne omlægning får vi brug for frivillige hænder til hjælp i spidsbelastningstider og forskellige daglige gøremål – en del har allerede meldt sig, men flere flittige hænder kan bruges. Er du frisk på at være med på holdet af frivillige – er du velkommen til at kontakte Lone Arntzen på tlf. 40255382/ Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  eller undertegnede på tlf. 40402646 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Vi glæder os til at høre fra jer.

Lene Isager

Aktiviteter i Vejstrup Valgmenighed januar og februar.

Onsdag d. 8. januar kl. 17.00: Januarsang i kirken - sangvært Anders Carlsson og ved klaveret Andre`Isager.

Mandag d.13. januar kl. 14.30: Lisbeth Svensmark besøger Kulturcafeen og fortæller historien ” Soldaten og Jomfruen”.

Torsdag d. 23. januar kl. 18.00: Fællesspisning efterfulgt af debataften – emne ” Vor herre Bevares”.
Oplæg ved Anders Carlsson. Tilmelding til spisning nødvendig til Lone Arntzen 40255382.

Mandag d. 27. januar kl. 14.30: Anders Carlsson og årets konfirmander besøger Kulturcafeen – der samtales i små grupper om konfirmationen før og nu.

Onsdag d. 5. februar kl. 17.00: Februarsang i kirken – ved klaveret Andre` Isager

Mandag d. 10. februar kl. 14.30: 10. februar 1920 – 100 års dagen for genforeningen. Asta Fjord fortæller om historiens gang fra før til nu – krydret med sønderjysk kagebord.

Mandag d. 24. februar kl. 14.30: ” Vidste du det om H.C. Andersen ” – Karen Rasmussen, Vester Skerninge fortæller.

Torsdag d. 27. februar kl. 19.30: Viseaften med Andre` Isager.

Hvor intet andet er nævnt, foregår aktiviteterne i kirkehuset, Brudagervej 6 i Vejstrup.

Alle er velkommen.

 
2019

Kære alle

Måske er det lidt søgt, at kalde dette for et nyhedsbrev..

det er ikke d. 6.1. (som skrevet i kirkebladet ) der er månedssang, men onsdag d. 8.1.2020 kl. 17-18

Fra nyhedsbrevskriveren og drillenissen
ønskes i alle
en rigtig glædelig jul samt et godt og velsignet nytår

Lene

Kære alle

En lille opfordring - HUSK AT ORIENTERE JER PÅ KIRKENS HJEMMESIDE 
www:vejstrupvalgmenighed.dk .

Og så de næste dages arrangementer

Onsdag d. 6.11.2019 kl. 17-18- Månedssang i kirken.Sangvært er Karen
Rosenberg.


Torsdag d. 7.11.2019 kl. 19,30 forlyster vi os i kirkehuset med
fællessang  - revy viser tilbage fra den første danske revy i 1850
og op til Dirch og Daimi ´s " Hvem har du kysset i din gadedør" 1967.
Andre` guider os igennem på tangenterne.

Grundet det lidt ustadige vejr, er det besluttet, at " De blå Perler" foregår indendørs i Svendborg Forsamlingshus, Lundevej i Svendborg.

Glæder os til at se jer!

Kære alle

Husk at der ikke er månedssang d. 5. juni, da det er Grundlovsdag. I stedet mødes vi d. 12.6 kl. 17.00.

Hvis man ikke har fået meldt sig til udflugten på lørdag - og har fortrudt - så er der stadig ledige pladser i bussen.

Torsdag aften er dog absolut sidste frist for tilmelding - beskrivelse af turen kan ses på hjemesiden.

Interesseret - kontakt undertegnede på 4040 2646

Kærlig hilsen
Lene Isage


Kære alle

Så nærmer vores årsmøde/generalforsamling sig med hastige skridt.

Mandag d. 25.marts kl. 19.00 i kirkehuset - vi håber på stort fremmøde - husk at vi vil være
rigtig glad for jeres tilmelding, det er rart at vide, hvor mange vi skal lave kaffe til.

Og endnu engang - vil du have indflydelse på Vejstrup Valgmenigheds fremtid - så mød op og brug
din demokratiske stemme.

Tilmelding til formand Lone Arntzen eller undertegnede.


Husk også tilmelding til vores 1 dags tur d. 1. juni til Koldinghus , Trapholt og Føns - jo tidligere man tilmelder sig - jo mere sikker er man på en plads i bussen.

Til sidst - hvis man sidder i sofaen og ærgrer sig over, at man ikke fik sig bestemt til at tage med på turen til Irland i september -
så ring - vi kan undersøge, om der er flere pladser - hvilket er meget sandsynligt ifølge vores kontakt person. Jeg er klar til at tage imod jeres forespørgsel.

De bedste hilsner -
håber vi ses

Lene Isager

Måneds sang på onsdag kl. 17 - 18 - sangvært Christina Øbo og som vanligt ved klaveret Andre` Isager.

Tilmeldinger til vores udflugt d. 1. juni til Kolding og Føns er allerede godt i gang - så måske skal man være hurtigt ude, hvis man vil være sikker på en plads.

Torsdag d. 14 marts er der et arrangement som vi kalder "Den blå time" - vi skal udforske de nordiske landes musik og poesi i en forundringstime over fjeld og sø.

Det er også rigtig vigtigt at sætte kryds i kalenderen d. 25. marts kl. 19.00 - årsmøde / generalforsamling i kirken. Særligt  i år er det særlig vigtigt at møde op - hvis man vil have indflydelse på fremtiden for Vejstrup Valgmenigheds kirke og menigheden omkring den.
Vi vil være taknemmelige, hvis i vil tilmelde jer til Lone Arntzen eller undertegnede.

Tag med Vejstrup Valgmenighed til Irland: Til efteråret arrangerer Vejstrup  Valgmenighed en tur til Irland.

Beskrivelse af turen: Afgang fra Vejstrup d. 13.9.2019 kl. 6.30:               
Morgenkaffe med friskbagte boller i bussen og morgensang

Afgang fra København med SAS direkte til Dublin kl. 10.30, inkl. håndbagage og 1 stk.  indchecket bagage

Ankomst til Dublin kl. 11.50 lokal tid, Bus fra lufthavn til hotellet

Ankomst til Westgrove Hotel 4*,Abbeylands Clane Co. Kildare, Indcheckning

Morgen- og aftensmad på hotellet alle dage er inkluderet 
Eftermiddag – tilbud om tur med offentlig transport til Dublin

Lørdag d. 14. september 
Udflugt til Cliffs of Moher og The Burren - heldagstur, Madpakke med fra hotellet

Søndag d. 15. september 
Ca. 2 timers guided tur i Dublin – vi arbejder på at få en dansktalende guide                     
Derefter Dublin på egen hånd eller tilbud om sammen at opleve lidt mere af byen

Mandag d. 16. september                 
Udflugt til Glendalough og Powerscout Gardens in co. Wicklow - heldagstur, Madpakke med fra hotellet

Tirsdag d. 17. september                     
På egen hånd – dog tilbydes der fælles oplevelse – måske pub besøg!

Onsdag d. 18. september                 
Udcheckning fra hotellet, Afgang med bus til Dublin Airport – Tidspunkt kommer senere

Afgang fra Dublin mod København kl. 12.40

Ankomst København kl. 15.50 lokal tid

Afgang med Franks busser fra Københavns lufthavn kl. ca. 16.45 – 17.00

Ankomst Vejstrup ca. Kl. 18.30

Pris for turen kr. 6925.00 indeholder følgende:
Transport til og fra København med Franks Busser
Morgenkaffe i bussen
Fly tur /retur med SAS
Håndbagage og 1 stk. indchecket bagage
Transport til og fra hotel i Dublin
5 overnatninger på 4* hotel
5 x Morgenmad og 5 x aftensmad
2 heldags udflugter inklusiv entre`
Rundvisning i Dublin
Ikke med i prisen:
Madpakker fra hotellet 2 dages udflugterne
Øvrig forplejning – frokost, kaffe m.m.
Offentlig transport til og fra Dublin ud over den guidede tur
Entreer i Dublin

Tillæg eneværelse kr. 1300

Kontakt for bindende tilmelding – Lene Isager, telefon 40 40 26 46 eller mail kirkevaerge@vejstrupvalgmenighed senest d. 25.2.2019.

Alle er velkomne også ikke medlemmer af Valgmenigheden                  


Generalforsamling/ Årsmøde i Vejstrup Valgmenighed mandag d.25.marts 2019.

Nu nærmer vi os igen kirkens fødselsdag (indviet Palmesøndag d.21.marts 1875) og dermed også vores årlige Generalforsamling og Årsmøde, hvor vi ”samler 2018 op” til drøftelse og navnlig snakker om fremtidens ønsker for vores kirke, både i sten og ånd – tradition og fornyelse.

På generalforsamling 2018 blev de dengang foreløbige skitser til nybygning og renovering af kirkehus og kirke fremlagt med løfte om et møde senere på året, hvor Visionsudvalget ville vise, hvad vi var kommet frem til på baggrund af både det fremlagte og forsamlingens tilsagn til det.

Der blev indbudt til møde d.10. oktober, hvor færre end vi havde regnet med reagerede på indbydelsen. Derfor gentog vi mødet d.13.januar, hvor rigtig mange mødte op og vi havde en positiv, inspirerende og konstruktiv eftermiddag med mange spørgsmål. Både betænkeligheder ved og begejstring for projektet blev fremlagt og alle spørgsmål og kommentarer blev skrevet ned til videre brug i Visionsudvalget. Spørgsmål, kommentarer og svar ligger, som lovet på vores hjemmeside.

Vi har stort behov for et nyt kirkehus, som giver plads til vores mange aktiviteter og kan blive fælles værested for alle, som vil være med i kirkens liv og samtidig skal huset opfylde fremtidens krav til miljø, grøn energi, isolering osv..

Vores kirke trænger meget til en gennemgribende renovering og kirkerummet til en nyindretning, som kan gøre det fleksibelt og rumme alle menighedslivets udtryk, stadig med gudstjenesten som det centrale omdrejningspunkt.

Vores vision er at være en aktiv, nysgerrig, åben og favnende Grundtvigsk kirke – også i fremtiden, med respekt for den Grundtvigske arv vores dynamiske og fremsynede grundlæggere gav videre til os – til dig og mig.

Kirken er vores fælles ståsted, vores fælles ansvar – kun fordi vi vil den, lever kirken.

Projektet er med på generalforsamlingens dagsorden, hvor vi også skal tage stilling til planerne for kirkens fremtid.

På menighedsrådets vegne, Lone Arntzen.

2018

Nytårsaftensdag 2018.

Klokken er 7 og udenfor er det stadig sort nat. Den smukke stjernehimmel, som var i de tidlige nattetimer er dækket af skyer, men dagene bliver længere – et par minutter om dagen, her til at begynde med – men vi ved at ”lige om lidt” er det forår!

Det har været et spændende år, også i vores kirke.

Nogle af os var på Gotland i september – det var en stor oplevelse for mig. Navnlig i Visby var indflydelsen fra de mange kulturer som har været magthavere i Østesøområdet, meget synlig, også i kirkerne, både i de stadig fungerende og i de mange der stod tilbage som betagende ruiner.

Når man, som i vores kirke, er i gang med og har tankerne i et større ombygningsprojekt, bliver man meget opmærksom på, hvordan andre steder ser ud og fungerer. Domkirken i Visby er meget gammel og meget smuk, både inde og ude. Den er højtidelig – og meget afslappet.

I det store indgangsparti var der en rød lædersofagruppe og et langt spisebord med ternet dug på. Der var forskellige billeder og spil til børn og voksne og en del bøger. Det er måske ikke lige den indretning, man forbinder med en stor smuk gammel gotisk kirke, men hvor var det befriende at se en kirke brugt som et sted man bare kunne være i, et sted hvor Guds nærvær er lige der, hvor man selv er og har brug for at være!

D.13.januar mødes vi igen i vores kirke for at se fremtidsplaner og for at snakke om dem. Arkitekt Steffen Søby, bygningsingeniør Niels Hammerich og fundraiser Anne Mette de Visser vil som sidst, være til stede.

Mange er kommet for at se og få en snak om de skitser vi har liggende i kirkehuset. Det har været givende for mig og forhåbentlig også for jer, det er jo nemmere at forestille sig, hvordan det kan blive, når man har nogle streger at hæfte tankerne på. Kommentarer og spørgsmål tager vi med os og vi glæder os til at se rigtig mange til en god og konstruktiv dialog.

Der er endnu 14 dage til at se planerne og jeg vil opfordre til at deltage i de kommende gudstjenester og en efterfølgende snak om fremtiden. Eller ringe til mig, hvis søndag ikke er en mulighed.

Med håbet om, at det nye år må bringe fredeligere forhold og større forståelse for forskellighed i en urolig verden, vil jeg til slut takke alle medlemmer, vores ansatte, alle vores frivillige, menighedsrådet og alle vores samarbejdspartnere for et godt og spændende år.

Godt Nytår. Med venlig hilsen formand Lone Arntzen.

Vejstrup Valgmenighed har ansat en ny  kirkemusiker/sanger, Michael Graubæk.
Michael har sin første arbejdsdag til den kommende søndags gudstjeneste, så kom og hils på.

Onsdag den 10. oktober kl. 19.00 glæder vi os til at præsentere resultatet af det arbejde som visionsgruppen har fået opbakning til at arbejde videre med. 

           Vi ser frem  at fremlægge i ord og billeder – en plan som skal danne grundlag for Vejstrup Valgmenighed´s fremtid.

            Vi håber på stort fremmøde til en spændende og konstruktiv aften i kirkehuset

            Visionsgruppen
            Lone Arntzen, Anne Tingager, Anders Carlsson, Steffen Søby, Niels Hammerich, Lene Isager.

Der er oprette en nyhedsgruppe, som vil modtage nyhedsbrev om arrangementer, som sker i Vejstrup Valgmenighedmed – vil i slettes af listen, så meld venligst tilbage til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Nyhedsbrev

Program Høstgudstjeneste 2.9.2018 hos Jens Aage Preisler
Gudstjeneste
Strække ben pause
Medbragt frokost nydes
Sang
Der sælges løbende Amerikansk lotteri
Folkedans – instruktører Herdis Iversen og Niels Østergaard – på harmonika Ulrich Klostergaard.
Kaffe og kage
Sang inden vi skilles – tak for i dag

Lørdag d. 18. august kl. 9 - 21

12 timers Marathonsang fra Højskolesangbogen Vejstrup Valgmenighed - arrangerer for fjerde gang “De blå Perler”. Denne gang flytter vi til Svendborg Forsamlingshus, som tager imod os med åbne arme. Vi har fået lov til at afspærre området udenfor forsamlingshuset -  Og som det er blevet tradition foregår det den tredje lørdag i august, i år altså lørdag 18 august 2018. Vi kommer til at synge ca. 144 sange i de 12 timer.

blå perler 16 3

Nye billeder i kirkehuset

Vi har fået nye billeder i kirkehuset. Udstilleren er Walther Juul Hansen.
Walther udstiller nye portrætbilleder udvalgt af sin store, flotte ”portrætbilledsamling.” Han kommer søndag den 19. august kl. 10.00 (efter gudstjenesten) og fortæller lidt om billederne, om teknik og om materialer. 

Nyhedsbrev 5.4.2018                                                                  

Husk

Lørdag den 7. april kl. 15.30 er musikken og samtalen i centrum, når Ruth Kabel fra DR Fyn lægger vejen forbi Vejstrup Valgmenighed i selskab
med Jesper Vognsgaard, leder af Kulturmaskinen i Odense, og Povl Christian Balslev, organist og komponist fra Svendborg. De tre tager på en dags-turné lørdag den 7. april for at sætte ord og toner på de fynske bidrag til kirkens sang og musik – dengang & nu. Arrangementet er delt i to, først en halv times Talk, modereret af Ruth Kabel, hvor Jesper Vognsgaard, Povl Christian Balslev og Anders Carlsson taler sig ind i historierne og sangene. Derefter en halv times Fællessang, hvor du bidrager med stemmepragt og sanglyst. Arrangementet er åbent for alle, og du er meget velkommen – kom i god tid.

MARC CHAGALL'S UNIVERS
De sidste par sæsoner er der blevet fortalt om spændende
billedkunstnere som en del af Kunstrunden.
Onsdag den 18. april kl. 19.30  vil Marc Chagalls liv
og værker blive genstand for et foredrag om
magisk billeddigtning og fantastisk fabulering.
Anders Carlsson vil drage os ind i Chagalls drømmeagtige
univers.
Der vil være mulighed for køb af kaffe, te og vin.
Pris for kaffe,te eller et glas vin 20 kr.
Foredraget begynder kl. 19.30.
Foredragene i Kunstrunden er åbne for alle.

Kunstneren bag vores nuværende udstilling i kirkehuset, Peter Madsen kommer efter gudstjenesten d. 27. april og fortæller om sine billeder.

Lene Isager

 
Nyhedsbrev 6
Gotland

Tag med Vejstrup Valgmenighed til Gotland.
Sensommeren byder ind med en fem dages bustur til den spændende svenske ø, Gotland med forventet afrejse fra Vejstrup d. 6.9.2018 og hjemkomst d. 10.9.2018. Da vi ikke på nuværende kan få oplyst færge afgangstider, kan vi risikere at datoen for afgang skubbes en dag til den ene eller den anden side. Så snart vi ved den nøjagtige afrejsedag, melder vi det ud i nyhedsbrev, på hjemmesiden og ved opslag i kirkehuset.
Det har længe været vort ønske, at arrangere en tur af lidt længere varighed - og valget er altså faldet på denne fantastisk spændende ø, som rummer så meget historie.
Vi skal køre med vores lokale busselskab, Frank A. Busser og Frank har også til denne tur sponseret et beløb, som nedsætter deltager betalingen - det er rigtig dejligt.
Turen går over Sjælland igennem det sydlige Sverige og med færge fra Oskarshamn til Visby, hvor vi indlogeres på hotel Gute. Vores ophold på hotellet inkluderer halvpension d.v.s. morgenmad og aftensmad og vi skal bo på dobbeltværelser med eget bad. Enkeltværelse kan reserveres mod ekstra betaling.
På Gotland har vi bussen til rådighed, så vi kan blive transporteret rundt til alle de seværdigheder, vi gerne vil besøge. I den gamle Hanseby, Visby vil vi få en guidet rundvisning med lokal guid, en tur på maks. 2 timer. Vi vil blandt andet også besøge Sudrets Katedral, hvor den danske billedkunstner Asger Jorn ligger begravet. Det detaljerede program på Gotland, som også vil indeholde tid på egen hånd, vil være klar i løbet af april måned. Vi vil også til denne tur invitere til en informations aften, hvor vi vil høre lidt om de steder, vi skal besøge og om Gotlands historie.
Prisen for bustur, færge, 4 overnatninger i dobbeltværelse på hotel med halvpension, guidet tur i Visby og diverse udflugter eksklusiv eventuelle entre' udgifter beløber sig til kr. 4800.00 pr. person. Tillæg for enkeltværelse vil blive ca. kr. 500.00. Vi har endnu ikke modtaget den endelige pris for reservering af enkeltværelser.

Tilmelding til Lene Isager på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 40 40 26 46.

Tilmelding til turen, som er bindende, senest d. 3. april og indbetaling på konto 0815-353126578 senest d. 9. april - husk at mærke indbetalingen med Gotland + navne på deltagere.

Turen gennemføres ved et deltager antal, som betyder, at det økonomisk kan hænge sammen - derfor er vi nødt til den forholdsvis tidlige tilmeldingsfrist.

Husk - naboer, venner og familie er velkommen til at tilmelde sig turen.
Vi glæder os til denne store oplevelse sammen med jer

Mange hilsner
Anne Tingager og Lene Isager   

Gotland 2                                      

 

Nyhedsbrev 5

                                            

Fredag d. 11.5.2018 sker det - årets første udflugt bliver en endags tur, hvor første stop bliver Karen Blixens hjem i Rungstedlund. I bussen drikker vi morgenkaffen og spiser nybagte boller og måske finder vi sponsorer til en lille morgenbitter, hvem ved! Kaffen og bollerne sørger menighedsrådet for. Selvfølgelig medbringer vi Højskolesangbøger, så vi kan starte dagen med en dejlig morgensang eller flere.

På Rungstedlund får vi en  guided omvisning, bruger god tid på egen hånd på dette spændende sted og slutter besøget af med, at spise vores medbragte madpakker.

Derefter går turen til Roskilde Domkirke, hvor vi vil få en kort fortælling om kirken. Efter besøget i domkirken sætter vi kurs mod Osted Efterskole, hvor forstander, tekstforfatter og komponist Per Krøis Kjærsgaard vi l guide os igennem en sangtime, hvor vi vil blive præsenteret for en del af de skønne sange han har skrevet. Per har bl. a. skrevet ”Kære linedanser” og ”Gi´ os lyset tilbage”.

Vi forlader Osted og efter en mindre køretur når vi frem til Overdrevskroen ved Ringsted, hvor vi skal indtage vores aftensmad inden vi sætter os i bussen, og med højskolesangbogen gør det, som vi altid nyder og er glade for – SYNGER!

Inden vi skal af sted, vil der blive indbudt til en info aften, hvor Anders har lovet at fortælle om Karen Blixen og Rungstedlund, så vi er godt forberedt. Datoen for denne aften bliver 2. maj kl. 19.00 i kirkehuset.

Vi skal køre med vores lokale Frank A. busser i en af hans skønne nye busser og Frank har sponseret en del af turen, så vi kan holde prisen på et fornuftigt leje.

Prisen bliver pr. person kr. 685.00 inkl. bus, morgenkaffe, entre´, omvisning på Rungstedlund, eftermiddagskaffe i bussen og to retters middag på Overdrevskroen. Drikkevarer for egen regning.

Hvis man har tendens til køresyge g derfor gerne vil sidde forrest i bussen, kan man gøre opmærksom på det ved tilmelding, så imødekommer vi det så godt vi kan.

Tilmelding senest d. 22. marts til Lene Isager – Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. el. tlf. 40 40 26 46

Betaling senest d. 28. marts på konto  0815-353126578 eller mobilepay  74225 husk at skrive navn  + Rungstedlund. Tilmelding er bindende.

Vi håber at se rigtig mange tilmeldinger til denne spændende dag.

På gensyn

Anne Tingager og Lene Isager

Nyhedsbrev nr. 4
"Kunstforedraget om Oluf Høst onsdag den 24. januar kl. 19.30 i Vejstrup Valgmenighed er aflyst og udsættes til Kulturcaféen mandag den 29. januar kl. 14.30 i Kirkehuset."

Nyhedsbrev nr. 3

Godt nyt fra Vejstrup Valgmenighed

Det aflyste fællessang arrangement har nu fået en ny dato – torsdag d. 25. januar kl. 19.

Aftenen er stadig  fællessang i samklang med ” Opsang ” under ledelse af Ulrich Klostergaard.

Vel mødt – tag gerne familie, venner, naboer og andre folk, som kan lide at synge.


Nyhedsbrev 2

Husk fællessang i samklang med ” Opsang ” torsdag d. 11 januar kl. 19.00 – 21.00

I kirken.

Nyhedsbrev 1
 
Husk der er månedssang på onsdag d. 3. Jan. Kl. 17-18 i kirken.
Da vores gæstevært er blevet forhindret, får i fornøjelsen af Andre' både som vært og pianist.
På gensyn

Kirkeblad - Nyhedsbrev - Mailadresser

Det kirkeblad, du nu læser i rigtig håndholdt papirudgave eller læser på kirkens hjemmeside, dækker 4 måneders gudstjenester og arrangementer.

Sædvanligvis dækker det vores behov for at fortælle om tro og tanker og alt det spændende, som sker i kirkens regi, men det er svært at dække 4 måneder – noget kan blive aflyst eller ændret, og da vi er så heldige at have nogle meget opfindsomme og kreative mennesker iblandt os, kan nyt også komme til.

Derfor vil vi gerne kunne informere endnu bedre. Til den opgave har vi brug for din mailadresse.

Tanken er, at vi efter Nytår sender en mail med relevante oplysninger, altså et nyhedsbrev, til alle, som vil

være med, ca. hver anden uge eller efter behov.

En anden ting: Det vil lette vores forretningsfører, Lone R. Poulsens arbejde meget, hvis hun også har

vores mailadresser. Lones mailadresse er: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi håber, du har lyst til at være med, og at du synes, idéen er så god, at du sender en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Lone A.