Udstiller

Anne grete weber

Vores nye udstiller i kirken og i kirkehuset er Anne Grete Tofte Weber fra Dongshøjrup ved Stenstrup.

Anne Gretes baggrund for at male er ganske enkelt hendes interesse for denne kunstart, som hun har haft siden sin barndom, men det var først i 1990’erne hun for alvor gjorde noget seriøst ved det. Hun har løbende deltaget i kurser på Svendborg Kunstskole i akvarel, acryl, croquis, intuitiv tegning og maleri.

Hendes udgangspunkt for billederne opstår intuitivt med inspiration fra musik, stemninger og følelser.

Derefter arbejder hun med formerne og farverne til billedet fremstår som en harmonisk enhed.

Hun maler på papir og på lærred med acryl og oliepastelkridt.

Siden 2004 har hun også arbejdet med grafik, og hun har deltaget i forskellige kurser i SAKs grafiske kælder, hvor hun har prøvet forskellige teknikker som collografi, højtryk, koldnål og ætsning af kobberplade.

Om den teknik siger hun, at det er en meget spændende, udfordrende og varierende måde at udøve kunst på.

Anne Grete Weber er medlem af PANORAMA, PAKHUSET i Faaborg og SAKs grafiske kælder samt medejer af GALLERI Q, Havnepladsen 7, Svendborg

Anne Grete har udstillinger i:

SAK, Svendborg

Sydfynske billedmagere

Pakhuset i Faaborg

Egebjerg Mølle

Krosalen i Vester Skerninge

Levins Hus i Faaborg

Anders Draghes Gård I Nyborg

Nyborg Slot

Jönkøbing, Sverige

Filosoffen, Odense

Forskellige virksomheder, skoler, rådhuse, cafeer m.m.

Elsemarie Hoffmann

Vores udstiller i Kirkehuset er kunstmaler Lise Egelund fra Elbæk

Lise egelund 2       Lise egelund 3

Hun er en meget aktiv kunstner og har udstillet mange steder i Danmark.

Lise Egelund var i en tidlig alder meget glad for at male og tegne, ja i det hele taget glad for at bruge farver og former. Som 18 årig fik Lise en nabofamilie, hvor der var en far, der var udøvende kunstner inden for maleri, serigrafi, grafik og emaljearbejde. Endvidere havde familien en lille brugskunstforretning i det indre Købenavn, hvor Lise hjalp til om lørdagen efter hendes egen arbejdstid i et kontorjob.
Ud over dette gik hun til hånde hos kunstneren, Henning Gjedde. Hun hjalp med at trykke og sy vægophæng.                                      Lise var også meget optaget af at gå på opdagelse i byens mange gallerier, og via  galleribesøgene og mødet med Gjedde  blev hendes interesse for maleriet grundlagt,  og  I dag maler hun bl.a. med nogle af Gjeddes pensler.
Lise har arbejdet som lærer gennem mange år, og i hendes lærergerning har form og farve fyldt meget, da undervisningen i keramik for både børn og voksne har været en del af hendes liv. Sideløbende med keramikken kom tegning for børn og unge mennesker.                 25 år blandt elever og gode medarbejdere på Gudenådalens Ungdomsskole i Ulstrup har også givet Lise stor inspiration - og stadig gør det.
Efter Lise Egelund blev billedkunstlærer fra Silkeborg Seminarium kom der mere gang i hendes udfoldelse med billeder, og nu da hun har sluppet lærergerningen, nyder hun at kunne bruge rigtig megen tid og mange tanker på maleriet, som rummer kæmpe udfordringer og muligheder for fordybelse i en verden, som hun nærer stor respekt for.                                                                                     Til stadighed inspirerer museums- og galleribesøg og samvær med kompetente mennesker såvel på kurser som i hverdagen.                Lise siger om sine billeder, mens hun jonglerer med det ene maleri efter det andet, så de vender både den ene vej og den anden vej : ” Jeg maler hele tiden med   øjnene.” Når hun begynder på et billede, kan hun vende det flere gange undervejs, indtil det vender rigtigt. Hendes malerier skal være harmoniske, men med noget der alligevel skriger ud af billedet.                                                             Lise siger om sin arbejdsmåde : ” Jeg bygger op og bryder ned - bygger op og bryder ned. Det bliver aldrig et godt maleri, med mindre man kæmper for det.”

Bent Thurø

Bentthurø

Vores nuværende udstiller her i Kirkehuset er Bent Thurø
Bent Thurøe er maler, designer og forfatter.
Han har altid beskæftiget sig med kun kunst
Inspirationen har han hentet fra den natur, der omgiver
Svendborg samt fra hans besøg på udstillinger og
kunstmuseer her i landet og i udlandet.                                                                                                             Hans store kærlighed til naturen afspejles i hans malerier.

En verden uden kunst og fortælling er en verden
uden mulighed for menneskelig udvikling.
Kom og
se vores udstillinger her i Kirkehuset.

Elsemarie Hoffmann