Ny kunstner

Den udstillende kunstner i kirkehuset er Annette Toft

Ny kunstner

Billedkunstner Lotte Lamp fra Kirkeby udstiller i Vejstrup Valgmenighed marts, april og maj 2019.
Motiverne i Lottes malerisamling spænder vidt, da hun inspireres af alt lige fra Klovnefestival i Svendborg til arbejdet i Kirkeby Menighedsråd. En tur med sol, skov og strand eller en opsang om sunde spisevaner kan også sætte fut i farverne. Så der bliver fortolket mange temaer i Lottes atelier, og portrætter samt andet bestillingsarbejde er også nogle af Lottes kompetencer, da hun  ikke står af vejen for inspiration og udfordringer. 
Malerierne er udført med sikker hånd i genrer lige fra det meget abstrakte til det helt konkrete fotografiske motiv, og farverne kan være meget koloristiske eller mere afdæmpede jordfarver. Fantasi og passion er drivkraften til penselføringen, og motiverne fortolkes med nysgerrighed og en legende tilgang.
Kom og hør Lotte fortælle om sit virke med malekunsten søndag  d. 24. marts efter gudstjenesten kl. 10.00  
Maleri De tre Gratier 40 x 60 cm   Maleri Himmelporten 120 x 150 cm    Maleri Sprogø Den lille dreng og havet 60 x 80 cm     .

Aktuelle udstillere:

Peter er tidligere brandmand, nu pensionist. Karen er tidligere sygeplejerske, nu efterlønner (derfor intet salg af billeder)
Som alle andre pensionister har vi gang i mange ting. Vi tager os af ”de gamle” i familien og så er der børnebørnene. Vi har 5 i alt, og de to mindste på 6 år skal heldigvis ofte passes eller bare på besøg.
Ud over mange andre ting har vi en fælles interesse i at male. Karen begyndte med at male på et AOF kursus i 1998. Det blev hurtigt for lidt og siden 1999 har hun malet på Den Ny Kunstskole, Pårup Aftenskole. 
Først 2 dage om ugen, derefter 1 gang. De første 10 år med et par forskellige lærere, men de sidste mange år ved Indigo Richards.
Karen har i flere omgange fået optaget billeder på den censurerede udstilling Kunstnernes Sommerudstilling i Janusbygningen i Tistrup. Nogle af Karens dyrebilleder kan ses i Patienthotellets café på OUH.
Peter begyndte at male i 2010. Vi går på det samme hold, de første år en gang om ugen, men det sidste halvandet år kun hver anden fredag. Peter udstillede i maj måned på udstillingen ”Fredag” på Filosoffen sammen med resten af fredagsholdet
Peter foretrækker at male meget naturalistisk, og man kan næsten altid genkende dyr eller de landskaber han maler.
Karen maler mere for at få lov at lege med farver. Det kan hænde der kommer noget genkendeligt, men i årenes løb er både elefanter, giraffer, aber og nu senest papegøjer blevet malet, og ingen zoolog ville kunne artsbestemme nogen af disse.

Karen og Peter Møller
Møllegyden 114
5250 Odense SV
Tlf. 65961323, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 Ny udstilling i kirkehuset

Billederne i vores nye udstilling i kirkehuset er malet af kunstneren, Peter Madsen, fra Vester Skerninge. Peter fik sin interesse for malerier og malerkunst, da han var ansat på Eskebjerggård, et bofællesskab for mennesker med psykisk handicap.
I den periode kom han i kontakt med en erfaren billedkunstner, Aksel Ågård, fra Korinth.  Hos ham fik han undervisning en gang om ugen i 3 år. Han lærte samtidig alle grundteknikker indenfor maling og tegning.
Dette grundlæggende læreforløb har både fagligt og personligt været motivationen til hans 30-40 års arbejde som billedkunstner.
De senere år har han også arbejdet med skulpturer lavet af beton.
Peter Madsen er - for at videreudvikle sig og holde sig inspireret som kunstner – med  i kunstnerfællesskabet, Pakhuset, i Faaborg. Her mødes  forskellige kunstnere. De tegner, maler, udstiller og laver aktiviteter for dem selv og for det sydfynske kunstnerliv.
I 2003 dannede de ”Portrætkompaniet”, hvor de er nogle billedkunstnere, der tager rundt på udstillinger, gader og stræder, og tilbyder forbipasserende at portrættere dem.
Peter er også med i en malergruppe. De er 10 personer i gruppen, og de mødes en gang om måneden. De medbringer alle et nyt maleri, som grundigt bliver gennemgået, så det tager en rum tid at gennemgå 10 malerier, men de nyder de månedlige sammenkomster.
Peter Madsen er inspireret af sine omgivelser og maler landskabsbilleder ude i naturen. Han maler også portrætter og selvportrætter.
Han bruger oftest oliemaling og tørpastel.
Elsemarie Hoffmann

 

Ny kunst i Vejstrup Valgmenighed.

Walther 2

Walther Juul Hansen er vores nye udstiller i kirkehuset og i kirken.

Walther Juul Hansen er portrætmaler og har malet flotte portrætter af både kendte og ukendte personer. Disse skønne billeder kan man nu se i kirkehuset og i kirken.

I kirken hænger : Nedtagelsen fra korset og Walt Whitmann ( The caresser of life )

I kirkehuset hænger der adskillige flotte portrætter. Der er bl.a. et portræt af digteren Ursula Andkjær Olsen og af forfatteren Tom Kristensen.

Ny udstiller:

Walther Juul Hansen har selv skrevet følgende om portrætmaleriet : 

Citat : - PORTRÆTMALERI – ET ØJEBLIK AF EVIGHED

Portrætmaleriet betegnes ofte som tilbageskuende, for ikke at sige reaktionært. Men snarere er det en genre inden for kunsten, som både har tilpasset sig og udfordret alle stilretninger, svinkeærinder og eksperimenter fra Renæssancen til Modernismen. Måske den eneste genre og retning, der egentlig er tidløs, og som har overlevet alle kunstretninger, eller rettere indlevet sig i dem alle.

Portrætkunst er en særlig disciplin. Der er en vis strenghed og nogle krav til udøveren. Først og fremmest visse tekniske krav og kravet om personlighed. Et godt portræt kan være nærgående og udfordrer næsten altid den portrætteredes blufærdighed og beskedenhed.

Portrættet er en form for billedkunst med sin helt egen tiltrækning og udfordring. For mig er det blotstillede ansigt et mirakel. Et ordløst budskab om mødet med din næste. Det mest spændende ved portrætmaleriet er at hæve billedet ud over den figurative afskrift, at gøre det til noget ”mere” end en kopi. Det er at lave billeder, der kalder på sin tilskuer. Billeder, der er værd at vende tilbage til. Portrætmaleri giver ikke meget plads til skødesløshed, overfladiskhed og uhæmmet fri udfoldelse.

Det er et udfordrende slid at få det øjeblik af evigheden ind i billedet.-

Elsemarie Hoffmann

maleri 2 Olaf Sørensen
Jeg (Olaf Søndberg) udstiller i øjeblikket akvareller i kirkehuset.

Jeg har i 37 år (indtil 2005) været gymnasielærer ved Svendborg gymnasium i historie, latin og oldtidskundskab og i en årrække også i kunst eller formning, som det hed dengang. Jeg har altid tegnet og malet som en seriøs bibeskæftigelse. Jeg opfatter mig selv som iagttager, som naturalist. Jeg har ingen ambitioner om at forandre eller redde verden, tværtimod finder jeg den eksisterende verden så fascinerende og mangfoldig, at jeg gerne vil tegne den. Jeg tror nok, at jeg bliver mest inspireret til at tegne, når jeg rejser, men det forhindrer ikke, at jeg jævnligt bliver grebet af synsindtryk i mine nærmeste omgivelser. Motiverne til de udstillede akvareller har jeg fundet lige uden for min dør eller få hundrede meter fra den.

Olaf Søndberg, Skovmøllevej 10, 5881 Skårup

Lis Bystrup

lis Bystrup 3                              Lis Bystrup 1

 

Jeg er uddannet skolelærer fra Silkeborg med speciale
i billedkunst. Siden 1980 og frem til sommeren 2012,
hvor jeg gik på efterløn, har jeg været billedkunstlærer på Øster Åby Friskole. Jeg underviste på alle klassetrin og var især optaget af at eksperimentere og finde nye teknikker sammen med børnene.

Jeg har deltaget i udstillinger i lokalsamfundet og har været på forskellige kurser i forbindelse med min undervisning, men også for min egen personlige udvikling.

Billederne bliver lavet i en blandingsteknik af akryl, tekstil, forskellige slags papir, lim, spartelmasse, bejdse og andre tegne- og farvematerialer.

Der er meget forskelligt, som inspirerer mig. Det kan være en farvesammensætning i naturen, som vækker min opmærksomhed. Det kan være strukturer og linjer i naturen og andre steder, som giver mig inspiration. Overordnet er det form og farver, der starter kaotisk på lærredet og som til sidst ender i orden og i en vis form for struktur.