Ny kunstner

Den udstillende kunstner i kirkehuset er Annette Toft

Ny kunstner

Billedkunstner Lotte Lamp fra Kirkeby udstiller i Vejstrup Valgmenighed marts, april og maj 2019.
Motiverne i Lottes malerisamling spænder vidt, da hun inspireres af alt lige fra Klovnefestival i Svendborg til arbejdet i Kirkeby Menighedsråd. En tur med sol, skov og strand eller en opsang om sunde spisevaner kan også sætte fut i farverne. Så der bliver fortolket mange temaer i Lottes atelier, og portrætter samt andet bestillingsarbejde er også nogle af Lottes kompetencer, da hun  ikke står af vejen for inspiration og udfordringer. 
Malerierne er udført med sikker hånd i genrer lige fra det meget abstrakte til det helt konkrete fotografiske motiv, og farverne kan være meget koloristiske eller mere afdæmpede jordfarver. Fantasi og passion er drivkraften til penselføringen, og motiverne fortolkes med nysgerrighed og en legende tilgang.
Kom og hør Lotte fortælle om sit virke med malekunsten søndag  d. 24. marts efter gudstjenesten kl. 10.00  
Maleri De tre Gratier 40 x 60 cm   Maleri Himmelporten 120 x 150 cm    Maleri Sprogø Den lille dreng og havet 60 x 80 cm     .

Aktuelle udstillere:

Peter er tidligere brandmand, nu pensionist. Karen er tidligere sygeplejerske, nu efterlønner (derfor intet salg af billeder)
Som alle andre pensionister har vi gang i mange ting. Vi tager os af ”de gamle” i familien og så er der børnebørnene. Vi har 5 i alt, og de to mindste på 6 år skal heldigvis ofte passes eller bare på besøg.
Ud over mange andre ting har vi en fælles interesse i at male. Karen begyndte med at male på et AOF kursus i 1998. Det blev hurtigt for lidt og siden 1999 har hun malet på Den Ny Kunstskole, Pårup Aftenskole. 
Først 2 dage om ugen, derefter 1 gang. De første 10 år med et par forskellige lærere, men de sidste mange år ved Indigo Richards.
Karen har i flere omgange fået optaget billeder på den censurerede udstilling Kunstnernes Sommerudstilling i Janusbygningen i Tistrup. Nogle af Karens dyrebilleder kan ses i Patienthotellets café på OUH.
Peter begyndte at male i 2010. Vi går på det samme hold, de første år en gang om ugen, men det sidste halvandet år kun hver anden fredag. Peter udstillede i maj måned på udstillingen ”Fredag” på Filosoffen sammen med resten af fredagsholdet
Peter foretrækker at male meget naturalistisk, og man kan næsten altid genkende dyr eller de landskaber han maler.
Karen maler mere for at få lov at lege med farver. Det kan hænde der kommer noget genkendeligt, men i årenes løb er både elefanter, giraffer, aber og nu senest papegøjer blevet malet, og ingen zoolog ville kunne artsbestemme nogen af disse.

Karen og Peter Møller
Møllegyden 114
5250 Odense SV
Tlf. 65961323, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 Ny udstilling i kirkehuset

Billederne i vores nye udstilling i kirkehuset er malet af kunstneren, Peter Madsen, fra Vester Skerninge. Peter fik sin interesse for malerier og malerkunst, da han var ansat på Eskebjerggård, et bofællesskab for mennesker med psykisk handicap.
I den periode kom han i kontakt med en erfaren billedkunstner, Aksel Ågård, fra Korinth.  Hos ham fik han undervisning en gang om ugen i 3 år. Han lærte samtidig alle grundteknikker indenfor maling og tegning.
Dette grundlæggende læreforløb har både fagligt og personligt været motivationen til hans 30-40 års arbejde som billedkunstner.
De senere år har han også arbejdet med skulpturer lavet af beton.
Peter Madsen er - for at videreudvikle sig og holde sig inspireret som kunstner – med  i kunstnerfællesskabet, Pakhuset, i Faaborg. Her mødes  forskellige kunstnere. De tegner, maler, udstiller og laver aktiviteter for dem selv og for det sydfynske kunstnerliv.
I 2003 dannede de ”Portrætkompaniet”, hvor de er nogle billedkunstnere, der tager rundt på udstillinger, gader og stræder, og tilbyder forbipasserende at portrættere dem.
Peter er også med i en malergruppe. De er 10 personer i gruppen, og de mødes en gang om måneden. De medbringer alle et nyt maleri, som grundigt bliver gennemgået, så det tager en rum tid at gennemgå 10 malerier, men de nyder de månedlige sammenkomster.
Peter Madsen er inspireret af sine omgivelser og maler landskabsbilleder ude i naturen. Han maler også portrætter og selvportrætter.
Han bruger oftest oliemaling og tørpastel.
Elsemarie Hoffmann

 

Ny kunst i Vejstrup Valgmenighed.

Walther 2

Walther Juul Hansen er vores nye udstiller i kirkehuset og i kirken.

Walther Juul Hansen er portrætmaler og har malet flotte portrætter af både kendte og ukendte personer. Disse skønne billeder kan man nu se i kirkehuset og i kirken.

I kirken hænger : Nedtagelsen fra korset og Walt Whitmann ( The caresser of life )

I kirkehuset hænger der adskillige flotte portrætter. Der er bl.a. et portræt af digteren Ursula Andkjær Olsen og af forfatteren Tom Kristensen.

Ny udstiller:

Walther Juul Hansen har selv skrevet følgende om portrætmaleriet : 

Citat : - PORTRÆTMALERI – ET ØJEBLIK AF EVIGHED

Portrætmaleriet betegnes ofte som tilbageskuende, for ikke at sige reaktionært. Men snarere er det en genre inden for kunsten, som både har tilpasset sig og udfordret alle stilretninger, svinkeærinder og eksperimenter fra Renæssancen til Modernismen. Måske den eneste genre og retning, der egentlig er tidløs, og som har overlevet alle kunstretninger, eller rettere indlevet sig i dem alle.

Portrætkunst er en særlig disciplin. Der er en vis strenghed og nogle krav til udøveren. Først og fremmest visse tekniske krav og kravet om personlighed. Et godt portræt kan være nærgående og udfordrer næsten altid den portrætteredes blufærdighed og beskedenhed.

Portrættet er en form for billedkunst med sin helt egen tiltrækning og udfordring. For mig er det blotstillede ansigt et mirakel. Et ordløst budskab om mødet med din næste. Det mest spændende ved portrætmaleriet er at hæve billedet ud over den figurative afskrift, at gøre det til noget ”mere” end en kopi. Det er at lave billeder, der kalder på sin tilskuer. Billeder, der er værd at vende tilbage til. Portrætmaleri giver ikke meget plads til skødesløshed, overfladiskhed og uhæmmet fri udfoldelse.

Det er et udfordrende slid at få det øjeblik af evigheden ind i billedet.-

Elsemarie Hoffmann

maleri 2 Olaf Sørensen
Jeg (Olaf Søndberg) udstiller i øjeblikket akvareller i kirkehuset.

Jeg har i 37 år (indtil 2005) været gymnasielærer ved Svendborg gymnasium i historie, latin og oldtidskundskab og i en årrække også i kunst eller formning, som det hed dengang. Jeg har altid tegnet og malet som en seriøs bibeskæftigelse. Jeg opfatter mig selv som iagttager, som naturalist. Jeg har ingen ambitioner om at forandre eller redde verden, tværtimod finder jeg den eksisterende verden så fascinerende og mangfoldig, at jeg gerne vil tegne den. Jeg tror nok, at jeg bliver mest inspireret til at tegne, når jeg rejser, men det forhindrer ikke, at jeg jævnligt bliver grebet af synsindtryk i mine nærmeste omgivelser. Motiverne til de udstillede akvareller har jeg fundet lige uden for min dør eller få hundrede meter fra den.

Olaf Søndberg, Skovmøllevej 10, 5881 Skårup

Lis Bystrup

lis Bystrup 3                              Lis Bystrup 1

 

Jeg er uddannet skolelærer fra Silkeborg med speciale
i billedkunst. Siden 1980 og frem til sommeren 2012,
hvor jeg gik på efterløn, har jeg været billedkunstlærer på Øster Åby Friskole. Jeg underviste på alle klassetrin og var især optaget af at eksperimentere og finde nye teknikker sammen med børnene.

Jeg har deltaget i udstillinger i lokalsamfundet og har været på forskellige kurser i forbindelse med min undervisning, men også for min egen personlige udvikling.

Billederne bliver lavet i en blandingsteknik af akryl, tekstil, forskellige slags papir, lim, spartelmasse, bejdse og andre tegne- og farvematerialer.

Der er meget forskelligt, som inspirerer mig. Det kan være en farvesammensætning i naturen, som vækker min opmærksomhed. Det kan være strukturer og linjer i naturen og andre steder, som giver mig inspiration. Overordnet er det form og farver, der starter kaotisk på lærredet og som til sidst ender i orden og i en vis form for struktur.

Udstiller

Anne grete weber

Vores nye udstiller i kirken og i kirkehuset er Anne Grete Tofte Weber fra Dongshøjrup ved Stenstrup.

Anne Gretes baggrund for at male er ganske enkelt hendes interesse for denne kunstart, som hun har haft siden sin barndom, men det var først i 1990’erne hun for alvor gjorde noget seriøst ved det. Hun har løbende deltaget i kurser på Svendborg Kunstskole i akvarel, acryl, croquis, intuitiv tegning og maleri.

Hendes udgangspunkt for billederne opstår intuitivt med inspiration fra musik, stemninger og følelser.

Derefter arbejder hun med formerne og farverne til billedet fremstår som en harmonisk enhed.

Hun maler på papir og på lærred med acryl og oliepastelkridt.

Siden 2004 har hun også arbejdet med grafik, og hun har deltaget i forskellige kurser i SAKs grafiske kælder, hvor hun har prøvet forskellige teknikker som collografi, højtryk, koldnål og ætsning af kobberplade.

Om den teknik siger hun, at det er en meget spændende, udfordrende og varierende måde at udøve kunst på.

Anne Grete Weber er medlem af PANORAMA, PAKHUSET i Faaborg og SAKs grafiske kælder samt medejer af GALLERI Q, Havnepladsen 7, Svendborg

Anne Grete har udstillinger i:

SAK, Svendborg

Sydfynske billedmagere

Pakhuset i Faaborg

Egebjerg Mølle

Krosalen i Vester Skerninge

Levins Hus i Faaborg

Anders Draghes Gård I Nyborg

Nyborg Slot

Jönkøbing, Sverige

Filosoffen, Odense

Forskellige virksomheder, skoler, rådhuse, cafeer m.m.

Elsemarie Hoffmann

Vores udstiller i Kirkehuset er kunstmaler Lise Egelund fra Elbæk

Lise egelund 2       Lise egelund 3                       

Hun er en meget aktiv kunstner og har udstillet mange steder i Danmark. 

Lise Egelund var i en tidlig alder meget glad for at male og tegne, ja i det hele taget glad for at bruge farver og former. Som 18 årig fik Lise en nabofamilie, hvor der var en far, der var udøvende kunstner inden for maleri, serigrafi, grafik og emaljearbejde. Endvidere havde familien en lille brugskunstforretning i det indre Købenavn, hvor Lise hjalp til om lørdagen efter hendes egen arbejdstid i et kontorjob.                                                                                                                                                            
Ud over dette gik hun til hånde hos kunstneren, Henning Gjedde. Hun hjalp med at trykke og sy vægophæng.                                      Lise var også meget optaget af at gå på opdagelse i byens mange gallerier, og via  galleribesøgene og mødet med Gjedde  blev hendes interesse for maleriet grundlagt,  og  I dag maler hun bl.a. med nogle af Gjeddes pensler.                                                 
Lise har arbejdet som lærer gennem mange år, og i hendes lærergerning har form og farve fyldt meget, da undervisningen i keramik for både børn og voksne har været en del af hendes liv. Sideløbende med keramikken kom tegning for børn og unge mennesker.                 25 år blandt elever og gode medarbejdere på Gudenådalens Ungdomsskole i Ulstrup har også givet Lise stor inspiration - og stadig gør det.                                                                            
Efter Lise Egelund blev billedkunstlærer fra Silkeborg Seminarium kom der mere gang i hendes udfoldelse med billeder, og nu da hun har sluppet lærergerningen, nyder hun at kunne bruge rigtig megen tid og mange tanker på maleriet, som rummer kæmpe udfordringer og muligheder for fordybelse i en verden, som hun nærer stor respekt for.                                                                                     Til stadighed inspirerer museums- og galleribesøg og samvær med kompetente mennesker såvel på kurser som i hverdagen.                Lise siger om sine billeder, mens hun jonglerer med det ene maleri efter det andet, så de vender både den ene vej og den anden vej : ” Jeg maler hele tiden med   øjnene.” Når hun begynder på et billede, kan hun vende det flere gange undervejs, indtil det vender rigtigt. Hendes malerier skal være harmoniske, men med noget der alligevel skriger ud af billedet.                                                             Lise siger om sin arbejdsmåde : ” Jeg bygger op og bryder ned - bygger op og bryder ned. Det bliver aldrig et godt maleri, med mindre man kæmper for det.”

Bent Thurø

Bentthurø

Vores nuværende udstiller her i Kirkehuset er Bent Thurø                                                                                  
Bent Thurøe er maler, designer og forfatter.
Han har altid beskæftiget sig med kun kunst                                            
Inspirationen har han hentet fra den natur, der omgiver
Svendborg samt fra hans besøg på udstillinger og
kunstmuseer her i landet og i udlandet.                                                                                                             Hans store kærlighed til naturen afspejles i hans malerier.

En verden uden kunst og fortælling er en verden
uden mulighed for menneskelig udvikling.
Kom og
se vores udstillinger her i Kirkehuset.

Elsemarie Hoffmann

Valgmenighedens egne billeder

Udstillingen i Kirkehuset:
I øjeblikket er væggene prydet af kirkens egne billeder, som er en skønsom blanding af nyt og gammelt – originaler og kopier.
Selv om det ser temmelig uorganiseret ud, er der en mening med galskaben, idet der til hvert enkelt billede knytter sig en historie, enten i form af motiv eller fordi billedet er foræret til os af givere, som har syntes, at netop dette billede måtte have sin naturlige plads i forbindelse med kirken.
Vi har mange af den slags billeder og de vil komme frem af gemmerne og veksle med de udstillinger af gode kunstneres værker, som vi har året igennem.
Selma Mouritsen har, i det sidste kirkeblad, skrevet om "Påsken i nutidig kirkekunst" og de billeder og altertavler, som der refereres til, har Selma fotograferet og hængt op på den ene væg i kirkehuset. Det er gode eksempler på nyere og meget spændende kirkekunst - måske kunne billederne være inspiration til besøg i kirkerne, hvor de findes, når man er på udflugt i den danske forårs – og sommernatur. L.A.

Magaret udstiller

Magaret

Udstilling af Margarets malerier i kirkehuset ved Vejstrup Valgmenighed.
Jeg har altid holdt meget af at tegne og male. Det startede ude på landet ved min mor i Zambia, hvor vi børn tegnede på jorden og senere hen i vores skolehæfter. Interessen for at male fortsatte på friskolen og i mine yngre dage på efterskolen og på kunstskolen, hvor jeg for alvor blev bidt af at male.
Jeg var mest produktiv efter min Hf - studenter eksamen og de efterfølgende år. Men de senere år, hvor jeg tog sygeplejerskeuddannelsen havde jeg ikke så meget tid og overskud. Men på nuværende tidspunkt, hvor jeg er blevet mor, har jeg fået en del inspiration til at begynde og male igen. Dette ser jeg frem til i det nye år.
Som I kan se er mine malerier meget forskellige fra hinanden. Der er lige fra de abstrakte til portrætter. Nogle af dem er inspireret fx Afrafrika, Trampedach, Degas og egen fantasi. Det er akrylmaling jeg har brugt, men jeg kunne godt tænke mig at prøve oliemaling på et tidspunkt.
De er malet i en periode i mit liv, hvor jeg har mistet nogen, jeg har holdt utrolig meget af, og de sidste malerier jeg har malet er en tid, hvor jeg har fundet glæden og kærligheden. Man kan sige, at male for mig har været en form for terapi, at bearbejde mine tanker og følelser. Men således også at udtrykke min glæde, som jeg oplever nu ved at jeg er blevet mor, som er en fantastisk og ubeskrivelig gave!
Hvis der er nogen der er interesseret i malerierne, så er nogle af dem til salg og der er desuden mulighed for en efter bestilling. Prisklassen ligger fra 165 kr. for de mindste malerier og de store 3600 kr.
I kan kontakte mig på dette tlf. nr. 30 23 81 24 eller e-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Mange hilsner
Margaret Kalimina Ullerup

Ny udstiller

tut 2

Tut Westergaard er den nye udstiller i Kirkehuset.
D.1.februar siger vi mange tak for lån til Margaret Ullerup. Det har været dejligt, siden først i december, at lægge hus til Margarets første udstilling af hendes spændende malerier. Vi ønsker Margaret held og lykke med den videre udvikling og glæder os til at følge hende fremover.
Mandag d.3.februar byder vi velkommen til Tut og hun fortæller om sig selv:
Jeg er født i 1945 og har siden barndommen boet i Brændeskov. I 1969 blev jeg udlært som malersvend og det har været min levevej indtil jeg blev folkepensionist. Jeg har altid tegnet og malet og i 1970serne gik jeg på aftenkursus med Henry Eriksen som lærer. Desuden har jeg taget mange kurser i gamle malerteknikker og Trompe Lóeil (som betyder: "at snyde øjet"). I mange år har jeg malet kulisser til dilettantforestillinger i Brændeskov forsamlingshus.
De senere år har jeg haft en del dekorationsopgaver bl.a. på Gudbjerg plejehjem, Maritimt Center i Svendborg, værtshuset Børsen, Emmerbølle camping, husgavlene i Varde med Otto Frello motiver m.m. Jeg har udstillet mine billeder rigtig mange steder.