Nyt

Har du problemer med åbning af skattemappen: klik her 

Den annoncerede fællessangsaften d. 13 december er ændret til almindelig øveaften for koret Opsang

Mandag d.3.december. Nyt fra Visionsgruppen.

Som vi tidligere har lovet, ligger der nu i kirkehuset 3 sæt skitser bestående af:

En grundskitse af, hvordan vi ser rumfordelingen i det nye kirkehus og sammenhængen mellem kirke og kirkehus, og en skitse som viser bygningernes placering i de nære omgivelser med adgangsforhold fra vejen til kirke, kirkehus og kirkegård.

Alle er naturligvis meget velkomne til at iagttage skitserne, som vil danne grundlaget for kirkelivets fysiske rammer og udfoldelsesmuligheder, og jeg håber vi kan få den gode og nødvendige dialog ud fra dem, inden vi mødes søndag d.13.januar efter kl.10 gudstjenesten, til fornyet fremlæggelse af planerne.

Skitserne kræver lidt forklaring, derfor vil det være en god idé at vi mødes efter gudstjeneste, hvor vi alligevel får en snak over en kop kaffe/te og dér ser på skitser. Der vil altid være mindst én af os fra Visionsgruppen til stede, idet flere af os fungerer som kirketjenere i vintermånederne, så der er altid nogen man kan få et svar af.

Er der nogen som ikke har mulighed for at komme en gudstjenestedag, er I meget velkomne til at lave en aftale med mig om at mødes til ”skitse-kig og -snak” i kirkehuset.

Vi håber på stor interesse og god og konstruktiv dialog.

På Visionsgruppens vegne, Lone Arntzen.

advendtskrans

                                                 Fremlæggelse af Visionsgruppens arbejde

Den 10.oktober var en stor dag!

Tak til alle jer, som mødte op til fremlæggelse af Visionsgruppens arbejde gennem næsten 2 år.
Et arbejde, som tog sin begyndelse i erkendelse af, at vores kirkehus er utidssvarende og slidt, at kirken trænger til renovering og at kirkegården skal lægges om i det tempo det er muligt og at vi lever i et samfund i forandring, en forandring som selvfølgelig også har stor indflydelse på, hvordan vi lever vores kirkeliv.
Menighedsrådet havde for 2 år siden, inviteret alle medlemmer til et møde, hvor opgaven var, at komme med ønsker og idéer til en langsigtet plan for vores kirkes fremtid. En plan, som skulle give de bedst tænkelige fysiske rammer for alle og for det liv vores tro udfolder sig i.
Det var et godt og visionært møde, hvor der kom ønsker og idéer til alt muligt, lige fra ombygning af kirkehuset, ny opvaskemaskine, diskussionsgrupper af forskellig slags, til ny indretning af kirken.
En gruppe, Visionsgruppen, bestående af Lene Isager, Anders C., Anne Tingager og Lone Arntzen, blev bedt om at arbejde videre med alle ønsker og idéer.
Læs videre undet punktet "Ordet er dit"

Nye udstillere i kirkehuset: Karen og Peter Møller, Brændekilde.

Peter er tidligere brandmand, nu pensionist. Karen er tidligere sygeplejerske, nu efterlønner (derfor intet salg af billeder)
Som alle andre pensionister har vi gang i mange ting. Vi tager os af ”de gamle” i familien og så er der børnebørnene. Vi har 5 i alt, og de to mindste på 6 år skal heldigvis ofte passes eller bare på besøg.
Ud over mange andre ting har vi en fælles interesse i at male. Karen begyndte med at male på et AOF kursus i 1998. Det blev hurtigt for lidt og siden 1999 har hun malet på Den Ny Kunstskole, Pårup Aftenskole. 
Først 2 dage om ugen, derefter 1 gang. De første 10 år med et par forskellige lærere, men de sidste mange år ved Indigo Richards.
Karen har i flere omgange fået optaget billeder på den censurerede udstilling Kunstnernes Sommerudstilling i Janusbygningen i Tistrup. Nogle af Karens dyrebilleder kan ses i Patienthotellets café på OUH.
Peter begyndte at male i 2010. Vi går på det samme hold, de første år en gang om ugen, men det sidste halvandet år kun hver anden fredag. Peter udstillede i maj måned på udstillingen ”Fredag” på Filosoffen sammen med resten af fredagsholdet
Peter foretrækker at male meget naturalistisk, og man kan næsten altid genkende dyr eller de landskaber han maler.
Karen maler mere for at få lov at lege med farver. Det kan hænde der kommer noget genkendeligt, men i årenes løb er både elefanter, giraffer, aber og nu senest papegøjer blevet malet, og ingen zoolog ville kunne artsbestemme nogen af disse.

Karen og Peter Møller
Møllegyden 114
5250 Odense SV
Tlf. 65961323, email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Karen og Peter Møller fortæller om udstillingen i kirkehuset efter gudstjenesten søndag den 6. januar 2019 kl. 10.00

Gotland – historie, kultur, natur

Søndag d. 9. september drog 32 forventningsfulde mennesker mod Gotland på den tur, som var arrangeret af Vejstrup Valgmenighed/Lene Isager, og vi fik som overskriften siger hele pakken: historie, kultur, natur. Gotland er på størrelse med Fyn men mere langstrakt 174 km lang og 50 km bred på det bredeste sted. Når vi kørte, oplevede vi et meget foranderligt landskab. Midt på øen var rigtig god landbrugsjord, og vi så et par store landbrug og mange mindre med flokke af malkekvæg, meget fedekvæg og mange får. Jo længere vi kom både nord og syd på så vi meget skov – overvejende fyrreskov, og sydpå var landskabet præget af kilometervis af stengærder med mange flade sten i modsætning til de danske, som er opbygget af runde sten. Helt sydpå og nordpå dukker grundfjeldet op. Det består af kalksten, og den hårde klippe har overlevet tidens tand og står tilbage som ”rauker”- et imponerende syn.  Læs videre under punktet "Ordet er dit"

Gotland til forsiden     

 

Løvfaldskoncert

Løvfaldskoncert forsiden

Stemningsfuld koncert i kirken

   Ulrich Klostergaard                                                                                             Susanne Skov

 

Høstgudstjeneste hos Jens Åge Preisler, Vængemosevej 4, Skårup

høst 2018

Nye billeder i kirkehuset

Vi har fået nye billeder i kirkehuset. Udstilleren er Walther Juul Hansen.
Walther udstiller nye portrætbilleder udvalgt af sin store, flotte ”portrætbilledsamling.” Han kommer søndag den 19. august kl. 10.00 (efter gudstjenesten) og fortæller lidt om billederne, om teknik og om materialer. 
Elsemarie Hoffmann

blå perler

I forbindele med arrangementet fik Sangcenter Svendborg overrakt en Check på 20000 kr. til indkøb af højskolesangbøger. Fynske Bank var den glade giver. Sangbøger var indkøbt og lånt ud til "De blå Perler.

Sangcentecheck

 

Omtale af landsårsmødet i Vallekilde: Læs Lone Arntzens omtale under "Ordet er dit"

Opsang sommerkoncert 18

Opsangs sommerkoncert 14. juni 2018

Koncert 
MidtVest Pigekor under ledelse af Dorte Bille gav en fantastisk koncert, hvor sang og klang fyldte kirkerummet
Mv1
Mv3   Mv4
Mv2
 
 
Fællesgudstjeneste 2. pinsedag i Oure præstegårdshave

      Fællesgudstj 3   Fællesgudstj 4   Fællesgudstj 2     Fællesgudstj 1

Konfirmander 2017-18            konfirmander 2018 1

Konfirmander 2017-18 

Landsårsmøde i Vallekilde 2. -3. juni: Program, oplysninger og tilmelding - se www.friegrundtvigske.dk

”Fynsk tradition & fornyelse i kirkens sang & musik” 

P4 Fyn 1   P4 Fyn 2

P4 Fyn 3

En fantastisk og givende begivenhed i Vejstrup Valgmenighed

En stemningsfuld aften ved temagudstjenesten

temagudstj forsideFine tekster om Måne og Sol, længsel, ydmyghed, beherskelse og overmod.
Inspirerende musik om månen

 

11
dec
Klokken 16:30


11
dec
Klokken 19:30


13
dec
Klokken 19:00


16
dec
Klokken 10:00


19
dec
Klokken 19:00