Nyhedsbrev

2018

Nytårsaftensdag 2018.

Klokken er 7 og udenfor er det stadig sort nat. Den smukke stjernehimmel, som var i de tidlige nattetimer er dækket af skyer, men dagene bliver længere – et par minutter om dagen, her til at begynde med – men vi ved at ”lige om lidt” er det forår!

Det har været et spændende år, også i vores kirke.

Nogle af os var på Gotland i september – det var en stor oplevelse for mig. Navnlig i Visby var indflydelsen fra de mange kulturer som har været magthavere i Østesøområdet, meget synlig, også i kirkerne, både i de stadig fungerende og i de mange der stod tilbage som betagende ruiner.

Når man, som i vores kirke, er i gang med og har tankerne i et større ombygningsprojekt, bliver man meget opmærksom på, hvordan andre steder ser ud og fungerer. Domkirken i Visby er meget gammel og meget smuk, både inde og ude. Den er højtidelig – og meget afslappet.

I det store indgangsparti var der en rød lædersofagruppe og et langt spisebord med ternet dug på. Der var forskellige billeder og spil til børn og voksne og en del bøger. Det er måske ikke lige den indretning, man forbinder med en stor smuk gammel gotisk kirke, men hvor var det befriende at se en kirke brugt som et sted man bare kunne være i, et sted hvor Guds nærvær er lige der, hvor man selv er og har brug for at være!

D.13.januar mødes vi igen i vores kirke for at se fremtidsplaner og for at snakke om dem. Arkitekt Steffen Søby, bygningsingeniør Niels Hammerich og fundraiser Anne Mette de Visser vil som sidst, være til stede.

Mange er kommet for at se og få en snak om de skitser vi har liggende i kirkehuset. Det har været givende for mig og forhåbentlig også for jer, det er jo nemmere at forestille sig, hvordan det kan blive, når man har nogle streger at hæfte tankerne på. Kommentarer og spørgsmål tager vi med os og vi glæder os til at se rigtig mange til en god og konstruktiv dialog.

Der er endnu 14 dage til at se planerne og jeg vil opfordre til at deltage i de kommende gudstjenester og en efterfølgende snak om fremtiden. Eller ringe til mig, hvis søndag ikke er en mulighed.

Med håbet om, at det nye år må bringe fredeligere forhold og større forståelse for forskellighed i en urolig verden, vil jeg til slut takke alle medlemmer, vores ansatte, alle vores frivillige, menighedsrådet og alle vores samarbejdspartnere for et godt og spændende år.

Godt Nytår. Med venlig hilsen formand Lone Arntzen.

Vejstrup Valgmenighed har ansat en ny  kirkemusiker/sanger, Michael Graubæk.
Michael har sin første arbejdsdag til den kommende søndags gudstjeneste, så kom og hils på.

Onsdag den 10. oktober kl. 19.00 glæder vi os til at præsentere resultatet af det arbejde som visionsgruppen har fået opbakning til at arbejde videre med. 

           Vi ser frem  at fremlægge i ord og billeder – en plan som skal danne grundlag for Vejstrup Valgmenighed´s fremtid.

            Vi håber på stort fremmøde til en spændende og konstruktiv aften i kirkehuset

            Visionsgruppen
            Lone Arntzen, Anne Tingager, Anders Carlsson, Steffen Søby, Niels Hammerich, Lene Isager.

Der er oprette en nyhedsgruppe, som vil modtage nyhedsbrev om arrangementer, som sker i Vejstrup Valgmenighedmed – vil i slettes af listen, så meld venligst tilbage til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Nyhedsbrev

Program Høstgudstjeneste 2.9.2018 hos Jens Aage Preisler
Gudstjeneste
Strække ben pause
Medbragt frokost nydes
Sang
Der sælges løbende Amerikansk lotteri
Folkedans – instruktører Herdis Iversen og Niels Østergaard – på harmonika Ulrich Klostergaard.
Kaffe og kage
Sang inden vi skilles – tak for i dag

Lørdag d. 18. august kl. 9 - 21

12 timers Marathonsang fra Højskolesangbogen Vejstrup Valgmenighed - arrangerer for fjerde gang “De blå Perler”. Denne gang flytter vi til Svendborg Forsamlingshus, som tager imod os med åbne arme. Vi har fået lov til at afspærre området udenfor forsamlingshuset -  Og som det er blevet tradition foregår det den tredje lørdag i august, i år altså lørdag 18 august 2018. Vi kommer til at synge ca. 144 sange i de 12 timer.

blå perler 16 3

Nye billeder i kirkehuset

Vi har fået nye billeder i kirkehuset. Udstilleren er Walther Juul Hansen.
Walther udstiller nye portrætbilleder udvalgt af sin store, flotte ”portrætbilledsamling.” Han kommer søndag den 19. august kl. 10.00 (efter gudstjenesten) og fortæller lidt om billederne, om teknik og om materialer. 

Nyhedsbrev 5.4.2018                                                                  

Husk

Lørdag den 7. april kl. 15.30 er musikken og samtalen i centrum, når Ruth Kabel fra DR Fyn lægger vejen forbi Vejstrup Valgmenighed i selskab
med Jesper Vognsgaard, leder af Kulturmaskinen i Odense, og Povl Christian Balslev, organist og komponist fra Svendborg. De tre tager på en dags-turné lørdag den 7. april for at sætte ord og toner på de fynske bidrag til kirkens sang og musik – dengang & nu. Arrangementet er delt i to, først en halv times Talk, modereret af Ruth Kabel, hvor Jesper Vognsgaard, Povl Christian Balslev og Anders Carlsson taler sig ind i historierne og sangene. Derefter en halv times Fællessang, hvor du bidrager med stemmepragt og sanglyst. Arrangementet er åbent for alle, og du er meget velkommen – kom i god tid.

MARC CHAGALL'S UNIVERS
De sidste par sæsoner er der blevet fortalt om spændende
billedkunstnere som en del af Kunstrunden.
Onsdag den 18. april kl. 19.30  vil Marc Chagalls liv
og værker blive genstand for et foredrag om
magisk billeddigtning og fantastisk fabulering.
Anders Carlsson vil drage os ind i Chagalls drømmeagtige
univers.
Der vil være mulighed for køb af kaffe, te og vin.
Pris for kaffe,te eller et glas vin 20 kr.
Foredraget begynder kl. 19.30.
Foredragene i Kunstrunden er åbne for alle.

Kunstneren bag vores nuværende udstilling i kirkehuset, Peter Madsen kommer efter gudstjenesten d. 27. april og fortæller om sine billeder.

Lene Isager

 
Nyhedsbrev 6
Gotland

Tag med Vejstrup Valgmenighed til Gotland.
Sensommeren byder ind med en fem dages bustur til den spændende svenske ø, Gotland med forventet afrejse fra Vejstrup d. 6.9.2018 og hjemkomst d. 10.9.2018. Da vi ikke på nuværende kan få oplyst færge afgangstider, kan vi risikere at datoen for afgang skubbes en dag til den ene eller den anden side. Så snart vi ved den nøjagtige afrejsedag, melder vi det ud i nyhedsbrev, på hjemmesiden og ved opslag i kirkehuset.
Det har længe været vort ønske, at arrangere en tur af lidt længere varighed - og valget er altså faldet på denne fantastisk spændende ø, som rummer så meget historie.
Vi skal køre med vores lokale busselskab, Frank A. Busser og Frank har også til denne tur sponseret et beløb, som nedsætter deltager betalingen - det er rigtig dejligt.
Turen går over Sjælland igennem det sydlige Sverige og med færge fra Oskarshamn til Visby, hvor vi indlogeres på hotel Gute. Vores ophold på hotellet inkluderer halvpension d.v.s. morgenmad og aftensmad og vi skal bo på dobbeltværelser med eget bad. Enkeltværelse kan reserveres mod ekstra betaling.
På Gotland har vi bussen til rådighed, så vi kan blive transporteret rundt til alle de seværdigheder, vi gerne vil besøge. I den gamle Hanseby, Visby vil vi få en guidet rundvisning med lokal guid, en tur på maks. 2 timer. Vi vil blandt andet også besøge Sudrets Katedral, hvor den danske billedkunstner Asger Jorn ligger begravet. Det detaljerede program på Gotland, som også vil indeholde tid på egen hånd, vil være klar i løbet af april måned. Vi vil også til denne tur invitere til en informations aften, hvor vi vil høre lidt om de steder, vi skal besøge og om Gotlands historie.
Prisen for bustur, færge, 4 overnatninger i dobbeltværelse på hotel med halvpension, guidet tur i Visby og diverse udflugter eksklusiv eventuelle entre' udgifter beløber sig til kr. 4800.00 pr. person. Tillæg for enkeltværelse vil blive ca. kr. 500.00. Vi har endnu ikke modtaget den endelige pris for reservering af enkeltværelser.

Tilmelding til Lene Isager på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 40 40 26 46.

Tilmelding til turen, som er bindende, senest d. 3. april og indbetaling på konto 0815-353126578 senest d. 9. april - husk at mærke indbetalingen med Gotland + navne på deltagere.

Turen gennemføres ved et deltager antal, som betyder, at det økonomisk kan hænge sammen - derfor er vi nødt til den forholdsvis tidlige tilmeldingsfrist.

Husk - naboer, venner og familie er velkommen til at tilmelde sig turen.
Vi glæder os til denne store oplevelse sammen med jer

Mange hilsner
Anne Tingager og Lene Isager   

Gotland 2                                      

 

Nyhedsbrev 5

                                            

Fredag d. 11.5.2018 sker det - årets første udflugt bliver en endags tur, hvor første stop bliver Karen Blixens hjem i Rungstedlund. I bussen drikker vi morgenkaffen og spiser nybagte boller og måske finder vi sponsorer til en lille morgenbitter, hvem ved! Kaffen og bollerne sørger menighedsrådet for. Selvfølgelig medbringer vi Højskolesangbøger, så vi kan starte dagen med en dejlig morgensang eller flere.

På Rungstedlund får vi en  guided omvisning, bruger god tid på egen hånd på dette spændende sted og slutter besøget af med, at spise vores medbragte madpakker.

Derefter går turen til Roskilde Domkirke, hvor vi vil få en kort fortælling om kirken. Efter besøget i domkirken sætter vi kurs mod Osted Efterskole, hvor forstander, tekstforfatter og komponist Per Krøis Kjærsgaard vi l guide os igennem en sangtime, hvor vi vil blive præsenteret for en del af de skønne sange han har skrevet. Per har bl. a. skrevet ”Kære linedanser” og ”Gi´ os lyset tilbage”.

Vi forlader Osted og efter en mindre køretur når vi frem til Overdrevskroen ved Ringsted, hvor vi skal indtage vores aftensmad inden vi sætter os i bussen, og med højskolesangbogen gør det, som vi altid nyder og er glade for – SYNGER!

Inden vi skal af sted, vil der blive indbudt til en info aften, hvor Anders har lovet at fortælle om Karen Blixen og Rungstedlund, så vi er godt forberedt. Datoen for denne aften bliver 2. maj kl. 19.00 i kirkehuset.

Vi skal køre med vores lokale Frank A. busser i en af hans skønne nye busser og Frank har sponseret en del af turen, så vi kan holde prisen på et fornuftigt leje.

Prisen bliver pr. person kr. 685.00 inkl. bus, morgenkaffe, entre´, omvisning på Rungstedlund, eftermiddagskaffe i bussen og to retters middag på Overdrevskroen. Drikkevarer for egen regning.

Hvis man har tendens til køresyge g derfor gerne vil sidde forrest i bussen, kan man gøre opmærksom på det ved tilmelding, så imødekommer vi det så godt vi kan.

Tilmelding senest d. 22. marts til Lene Isager – Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. el. tlf. 40 40 26 46

Betaling senest d. 28. marts på konto  0815-353126578 eller mobilepay  74225 husk at skrive navn  + Rungstedlund. Tilmelding er bindende.

Vi håber at se rigtig mange tilmeldinger til denne spændende dag.

På gensyn

Anne Tingager og Lene Isager

Nyhedsbrev nr. 4
"Kunstforedraget om Oluf Høst onsdag den 24. januar kl. 19.30 i Vejstrup Valgmenighed er aflyst og udsættes til Kulturcaféen mandag den 29. januar kl. 14.30 i Kirkehuset."

Nyhedsbrev nr. 3

Godt nyt fra Vejstrup Valgmenighed

Det aflyste fællessang arrangement har nu fået en ny dato – torsdag d. 25. januar kl. 19.

Aftenen er stadig  fællessang i samklang med ” Opsang ” under ledelse af Ulrich Klostergaard.

Vel mødt – tag gerne familie, venner, naboer og andre folk, som kan lide at synge.


Nyhedsbrev 2

Husk fællessang i samklang med ” Opsang ” torsdag d. 11 januar kl. 19.00 – 21.00

I kirken.

Nyhedsbrev 1
 
Husk der er månedssang på onsdag d. 3. Jan. Kl. 17-18 i kirken.
Da vores gæstevært er blevet forhindret, får i fornøjelsen af Andre' både som vært og pianist.
På gensyn

Kirkeblad - Nyhedsbrev - Mailadresser

Det kirkeblad, du nu læser i rigtig håndholdt papirudgave eller læser på kirkens hjemmeside, dækker 4 måneders gudstjenester og arrangementer.

Sædvanligvis dækker det vores behov for at fortælle om tro og tanker og alt det spændende, som sker i kirkens regi, men det er svært at dække 4 måneder – noget kan blive aflyst eller ændret, og da vi er så heldige at have nogle meget opfindsomme og kreative mennesker iblandt os, kan nyt også komme til.

Derfor vil vi gerne kunne informere endnu bedre. Til den opgave har vi brug for din mailadresse.

Tanken er, at vi efter Nytår sender en mail med relevante oplysninger, altså et nyhedsbrev, til alle, som vil

være med, ca. hver anden uge eller efter behov.

En anden ting: Det vil lette vores forretningsfører, Lone R. Poulsens arbejde meget, hvis hun også har

vores mailadresser. Lones mailadresse er: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Vi håber, du har lyst til at være med, og at du synes, idéen er så god, at du sender en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Lone A.