Musik og sang

Mynsterland 3

Mynsterland 4

Mynsterland 5

Venskab og spilleglæde – så enkelt kan Mynsterland beskrives , og de gav en fantastisk koncert.

Svendborg Ny Ungdoms Kor, som de dygtige unge mennesker tilsammen hedder i uforkortet udgave, er det mest velsyngende, humørspredende ungdomskor jeg kender og i år var ingen undtagelse.

Halvanden times hjertevarmende korsang , hvor de to dirigenter, Poul Christian Balslev og Ulrich Klostergaard, skiftedes til at trylle stjernestøv over både klassisk og rytmisk musik – det var så smukt.

At et kor på smukkeste vis mestre klassisk eller rytmisk sang, kan man høre mange steder, men at et kor mestre begge dele lige godt – det er sjældent! Og så er sangerne næsten alle sammen nye, hvert år – det er godt gået!

Lige nu i juni, er der festival for store og små sommerglade mennesker, over hele landet – og de lægger mange sparepenge i det – hvad med til næste år, at begynde sommerens musikfest i valgmenighedskirken i selskab med SNUK – det er næsten gratis og bliver med garanti en af sommerens helt store oplevelser!

Snuk 17 forside

Torsdag d. 23 februar afholdt Valgmenighedens Konfirmander i samarbejde med Sangerinde Kathrine K Andersen og Koret OPSANG en fælles koncert i Kirken. Ideen til Koncerten opstod i forbindelse med muligheden for, at samle lidt penge ind til Konfirmandernes årlige Konfirmationstur. En tur der i år går til Berlin i dagene 7-12 April.

Et lille udvalg af forældre fik kontaktet OPSANG. som er under ledelse af Ulrich Klostergaard (kirken organist), samt  Sangerinde Kathrine K Andersen. Kathrine kommer fra Gislev kanten og er ligesom koret en del af det lokale sydøstfynske musikmiljø.  Ulrich var med det samme, med på at lave en lille koncert sammen med Kathrine. Efter et kort møde, samt et par hurtige sange ved klaveret i Kirkehuset en tidlig Onsdag morgen i efteråret, blev Ulrich og Kathrine enige om, at der helt sikkert kunne laves en god aften i kirken.

En kombination af Korets kraftfulde stemmer, krydret med Kathrines fortolkning af diverse kærlighedssange, løb koncerten således af stablen en kold, men ikke så "SNEFYLDT" torsdag aften i februar, som metrologerne havde varslet!! En næsten fyldt kirken med 70-75 korsangere, en toptunet Kathrine, 11 konfirmander med forældre, samt ca.150 betalende gæster, dannede således rammen om en særdels vellykket aften.

Det skal her fra konfirmanderne, lyde en tak til alle involverede. Det blev til et pænt lille overskud, som nu bidrager til ekstra seværdigheder i Berlin

Konf.konc.Katrine.forsiden    konf.konc.forside

”OPSANG”

Efter en forrygende opstart med det nydannede kor ” OPSANG” og en fin koncert som afslutning på første sæson, er der nu startet op igen og med overvældende deltagelse. Når alle kommer er der næsten 60 sangglade mennesker, som under Ulrichs medrivende ledelse, har nogle fantastiske øve aftener.

Selvom der er mange i koret, kan der stadigvæk blive plads til flere interesserede, også gerne herrer.

Den 17. december bliver der i øvrigt koncert med koret i kirken.

André Isager

Koncert i Verdensklasse

Harald haug 2

En smuk og mild sensommer september dag - en sød, høj og velbegrundet forventning - 3 super dejlige mennesker og fantastiske musikere - en fyldt Vejstrup Valgmenighedskirke.

Som mormor sagde: “ Hvad har vi dog gjort siden vi skal have det så godt “

Men det var sådan onsdag 23 september’s aften blev for alle os der mødte dansk musik i verdens klasse. Harald Haugaard, Helene Blum og Mikkel Grue, spillede og sang simpelthen fantastisk.

Helenes smukke og klare stemme, Mikkels nuancerede og meget nærværende guitar spil.

Men først og fremmest Harald Haugaard som med sit virtuose og ærlige spil, sin legende lette tilgang til instrumentet og sin charmerende og insisterende tilstedeværelse, gang på gang fik hårene til at rejse sig og hjertet til at smile.

Og inden vi fik set os om var der gået 1 1/2 time, og udenfor lyste månen klart og smukt og fulgte os alle mætte og veltilfredse hjem.

Ulrich Klostergaard

Maratonsang

Maraton 15

Det var en ubeskrivelig stemning i minutterne efter “ I skovens dybe stille ro” klingede ud.
Vi kiggede forundret på hinanden, og måtte konstatere at klokken var blevet 21, og at det virkelig var 12 timer siden vi sang “I østen stiger solen op”
12 veloplagte værter havde alle lagt masser af god energi i at sammensætte og kommentere netop deres 12 sange.
Og som dagen skred frem, sank vi alle dybere ned i sangene, blev dus med værterne og dem vi sad ved siden af.
Og de blå perler fyldte os selv og dagen, som på forunderlig og let vis, mediterede sig frem gennem temaerne.
Vi ses til næste år

Opsang

Opsang koncert

I en så musik- og sangglad menighed som Vejstrup Valgmenighed har der vist længe
været ihærdige bankelyde på kordøren.
Og netop den dør er jo en af dem, jeg uden at tænke for meget over det, åbner med
glæde og selvfølgelighed.
Og nu har den stået åbent et par måneder, og der strømmer stadig sang glade
mennesker ind i alle aldre, både piger og drenge – som jeg ofte kommer til at kalde
korsangere.

Sidst vi øvede kom vi tæt på 50 sangere. Vi synger mest rytmiske sange,
sange med gode tekster, sange som koret kan udtrykke med glæde og nærvær.
Og den store tilstrømning er nok også et udtryk for den generelle opblomstring
for sang i almindelighed og kor i særdeleshed, der er i dagens Danmark. Sangens
Hus hedder et nyt begreb som skyder op rundt i landet, med egen administration,
ledelse, dirigenter og sang pædagoger. Og sangglæden stråler udtil alle dele af
landet. Skønt – Og hvem ved, hvor det næste Sangens Hus skal ligge – Vejstrup?
Koret der er tilknyttet valgmenigheden i Vejstrup har fået navnet OPSANG.
Og som afslutning på denne vores første sæson, synger vi en sommerkoncert i
Valgmenighedskirken. Sæt kryds i kalenderen: Tirsdag den 12. maj 2015 kl 19.00.

Ulrich Klostergaard

Kor-datoer, foråret 2015: